PC računari

Silicon Power eksterni diskovi

Eksterni diskovi su odavno osvojili svet kako svojim performansama, tako i mogućnosšću da na njih skladištite velike količine podataka.

Do sada smo se uglavnom družili sa rešenjima ultra poznatih kompanija, a ovoga puta predstavljamo vam modele jednog zaista velikog igrača koji je na domaćem tržitu od nedavno ponovo prisutan. Oni koji znaju, već su pogodili, a za one koji još uvek razmišljaju o kome je reč, evo odgovora – Silicon Power. Za ovu premijernu priliku odabrali smo dva ultra brza eksterna diska, koji su otporni na sve i svašta i mogu mnogo više da ponude od rešenja koja svakodnevno srećemo – uostalo, dosta je više bilo uvodne priče, vreme je da vas bolje upoznamo sa modelima A70 i A80…

Silicon Power A70

Silicon Power A70 je jedan od najelegantnijih eksternih diskova koje smo do sada imali prilike da držimo u rukama. Svedene linije, blago zaobljene ivice i vrhunski kvalitet izrade, odmah upadaju u oči. Različiti dezeni jasno govore da je namenjen širem krugu korisnika, ali nama se čini da bi najbolje ležao poslovnim ljudima i damama od stila.

Iako na prvi pogled deluje kao da nema nešto posebno šta da kaže i pokaže A70 zapravo ispod haube krije pravog malog Mercedesa, ali ne A, već S klase. Kada to kažemo prvo mislimo na izuzetnu otpornost na padove i spoljne uticaje, a potom i na činjenicu da je vodootporan. Ništa mu ne mogu ni potresi, ni udarci, nagli padovi i pranje pod tušem!

To znači samo jedno – vaši podaci su bezbedni i u najtežim vremenskim uslovima, a to je nešto što drugi proizvođači teško mogu da ponude, bar ne u ovakvom obliku i saovakvim radnim karakteristikama. Na testovima je postigao rezultate od 35MB/sec. za čitanje, odnosno 25MB/sec. (konkretno model od Ako govorimo o upisu podataka. Lagan je za nošenje i veoma jednostavno se održava, što mu je dodatno plus. Komaptibilan je sa svim aktuelnim Win i Mac operativnim sistemima i sa računarom komunicira preko USB 2.0 veze.

Potrošačima se nudi u kapacitetima od 250 do 640GB, a mi smo na testu imali model od 500GB za koji zapravo i važe gore navedeni rezultati. Svi raspoloživi A70 modeli su cenovno fino pozicionirani i to može biti od presudnog značaja za njihovu dobru prodaju kod nas, bar tako mi procenjujemo.

Leave a Reply