PC računari

Snažna Fujitsu serverska platforma za hosting i telekom operatere

Fujitsu danas objavljuje rezultate nezavisnih testova performansi svog „PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension“ servera, koji dokazuju da je ovaj sistem izuzetno pogodan za dobavljače veb-hosting servisa i telekomunikacione operatere zbog vanserijske sposobnosti proprcionalnog uvećanja snage, kao i odnosa cena-performanse. Testovi kapaciteta koje je sprovela hosting kompanija „Open-Xchange“, pokazuju da se samo jednim standardnim 19-inčnim ormarom PRIMERGY CX1000 servera,1 može podržati do milion i po istovremenih korisnika – što je ekvivalent gotovo kompletnom stanovništvu grada Beograda – sa zauzećem površine od samo jednog kvadratnog metra data-centra.

Rezultati testova potvrđuju da je to jedinstveno rešenje za telekomunikacione i hosting kompanije koje teže da obezbede dovoljan kapacitet servisa za milione korisnika, i istovremeno očuvaju profitabilnost, uprkos nepredvidivim troškovima energije za napajanje i hlađenje servera u datacentru. Dodatnu dimenziju tome daje i potreba za racionalizacijom prostora u data-centru, kao skupog resursa, uz istovremeno optimizovanje generatora operativnih troškova – struje, toplote i prostora.

Namenjen upravo tom segmentu tržišta, Fujitsu-ov PRIMERGY CX1000 server je projektovan da isporučuje maksimum snage po kvadratnom metru iskorišćenog prostora, i to po najnižoj mogućoj ceni. Omogućuje „pakovanje“ od 38 serverskih jedinica (čvorova) u jednom ormaru standardne konfiguracije (rek), čime se u poređenju sa uobičajenim rek-serverskim sklopom ostvaruju početne uštede od 20 posto (povećava se sa brojem servera). Zahvaljujući inovativnoj Cool-Central™ arhitekturi, koja takođe štedi prostor eliminisanjem potrebe za ostavljanjem „vrućih prolaza“ kraj servera, PRIMERGY CX1000 ormari mogu da se smeste leđa uz leđa, što rezultuje uštedom prostora u data centru do 40 posto.

Jirgen Gek, rukovodilac tehnološkog odeljenja u kompaniji Open-Xchange, koja dobavljačima cloud-a obezbeđuje softver biznis-klase za elektronsku poštu i kolaboraciju, objašnjava da „Open-Xchange“ planira da ponovo udvostruči bazu svojih korisnika na 80 miliona plaćenih poštanskih sandučića, do kraja 2012. „Potrebna nam je IT arihtektura na koju i naši korisnici mogu potpuno da se oslone za postizanje svojih poslovnih ciljeva u domenu rasta i prihoda. Upravo iz tog razloga je Fujitsu-ov PRIMERGY CX1000 pravi izbor za hosting i telekomunikacione kompanije, poput nas, koje sada provereno mogu da koriste i prednosti visokoskalabilnog i efikasnog open-source rešenja za kolaboraciju, zasnovanog na Open-Xchange-u.”

Jens Piter Sajk, viši potpredsednik Grupe za razvoj proizvoda u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Fujitsu PRIMERGY Cloud eXtension serveri omogućuju da se izgradi nova ekonomija unutar cloud-hosting i web-hosting data centara, zbog malih izdataka za energiju, prostor i operativne troškove – a proporcionalno mnogo povećavaju kapacitet, mereno brojem korisnika koje podržavaju.”

Fujitsu PRIMERGY CX1000 je konkurentno pozicioniran; cena mu je od 80,000-250,000 €, u zavisnosti od konfiguracije.

Leave a Reply