PC računari

Specijalni DDR3 moduli za Lynnfield servere od Apacera

Otkako je nedavno Intel predstavio svoj novi referentni dizajn, nazvan mikroserver, “Low Power Consumption” i “High Density” su postepeno postala dominantna storidž rešenja na “enterprise” i “business” segmentu tržiđta. Novi Apacerovi DDR3 memorijski moduli se odlikuju velikom brzinom i štede energiju. Usvajanjem Distinctive Fly-By dizajna kola uvećana je stabilnost signala.

Apacer, vodeći profesionalni proizvođač memorija, sada je i zvanično predstavio svoj memorijski modul za DDR3 server, koji se odlikuje velikim kapacitetom, procesiranjem velike brzine i malom potrošnjom, kao odgovor na ovaj najnoviji tehnološki koncept. Osim toga što su kompletno kompatibilni sa najnovijim Intelovim jednosmernim Lynnfield baziranim serverima, memorijski moduli su dostupni u kapacitetima od 4GB i 8GB i mogu u velikoj meri da unaprede performanse, kao i da efikasno smanje potrošnju energije do 20% koristeći Fly-By dizajn tehnologije kola i ugrađenu funkciju termalnog senzora koje omogućavaju najbolju opciju za storidž uređaje sa višestrukim prednostima.

Nedavno je Apacer predstavio najnoviju seriju ECC Registered DIMM memorijskih modula u verziji od 4GB i 8GB, kompatibilnu sa najnovijim Intel Micro Server platformama. Apacer insistira na tome da novi moduli moraju da prođu strog test pouzdanosti i da potpuno podržavaju serverske platforme zasnovane na najnovijoj seriji dual-channel Intel Xeon 3400 procesora. Kako bi zadovoljio trenutne zahteve za serverima koji rade u zahtevnom okruženju, za nove module je prihvaćena poseban Fly-By dizajn kola koji omogućava memorijskom modulu da radi stabilno sa transmisijom signala koja ostaje kompletna u operacijama visoke frekvencije. Pored toga, ugrađeni termalni senzor omogučava sistemu da nadgleda memorijske module tokom svake varijacije radne temperature. Ova funkcije efikasno izbegava pregrevanje koje rezultira greškom sistema optimizujući efikasnost napajanja i sprečavajući nepotrebnu potrošnju, minimizujući potrošnju servera.

Uz pomoć višegodišnjeg iskustva u segmentu server/radna stanica proizvodnje, Apacer Technology je razvio širok spektar specifikacija memorijskih modula namenjenih serverima. Svi proizvodi podvrgnuti su strogom testu u okruženju (uključujući i testove visoke i niske temperature i visokog i niskog napona) i testove na ploči i verifikovani su za platforme većih proizvođača. Memorijski moduli pokazuju izuzetnu kompatibilnost i stabilnost kada se primene na host sistemu, zadovoljavajući zahteve serverskih radnih stanica. Insistiranjem na ponudi kvalitetnih proizvoda visoke pouzdanosti i kompatibilnosti, kao i na servisu za kastomizaciju, Apacer Technology je posvećen isporuci besprekornih performansi proizvoda svojim korisnicima.

Leave a Reply