PC računari

Spoljni 2TB RAID sistem sa 2 diska

Verbatim je nedavno predstavio  eksternu  RAID jedinicu sa dva diska i dva RAID režima rada, a sve u zavisnosti od izbora korisnika, na rspolaganju su BIG-RAID 0 i RAID 1

U režimu RAID BIG, pun kapacitet se vidi kao 1 veliki (BIG) disk, kome je dodeljena jedna slovna oznaka diska. U njemu se prvo popunjava jedan hard disk, pa se onda prelazi sekvencijalno  na drugi. RAID 0 – Nudi poboljšano vreme pisanja i čitanja. Pun kapacitet se i ovde vidi kao jedan disk (1 slovna oznaka), ali se podaci podjednako dele na oba diska.

RAID 1 – duplira podatke i pruža njihovu bezbednost. Sadržaj svakog diska se duplira, pa postoje po dva primerka svih podataka. Maksimalni kapacitet je kapacitet jednog od diskova unutar RAID jedinice, a jedinici je dodeljena jedna oznaka (slovo).

Verbatimov eSATA / USB 2.0 kombinovani eksterni hard disk pruža rezervno skladištenje velikog kapaciteta za sve tipove fajlova, nudeći visoke performanse i pouzdanost, kako stručnim, tako i kućnim korisnicima. Smešta na hiljade digitalnih fotografija, video zapisa, muzičkih i ostalih elektronskih fajlova. Pokretan SATA visokobrzinskim hard diskom, Verbatimov eSATA 3Gbits / USB 2.0 kombinovani disk pruža stručnim korisnicima ogromne brzine prenosa. Do 6 puta brži od USB 2.0, eSATA 3Gbits štedi vreme i idealan je za video i audio aplikacije visoke definicije.

Njegov moderan “crni čelik” dizajn koji štedi prostor, se uredno smešta na savremenu radnu površinu. Na disku se nalazi softver Nero BackItUp 2 Essentials koji omogućava potpuno upravljanje rezervnim kopijama hard diska vašeg računara. Na žalost, softver Nero BackItUp 2 Essentials nije kompatibilan sa Mac operativnim sistemima.

Leave a Reply