PC računari

SSD najbolji izbor za nadogradnju računara za uloženi novac

Nezavisno testiranje pokazuje da Kingston SSD unapređuje performanse vašeg računara za više od 82%

Kompanija Kingston Digital Europe Ltd, članica kompanije Kingston Technology Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorrijskih proizvoda, nedavno je objavila nezavisan test koji pokazuje kako nadogradnja računara SSD-om omogućava najbolji odnos između cene i performansi u poređenju sa drugim načinima koji se koriste za nadogradnju. Zapravo, Kingston SSDNow V+200 može unaprediti performanse računara za do 82%.

Kako bi učinio izbor odgovarajućeg SSD pristupačnijim za korisnike, Kingston je objavio na sajtu alat ‘The Kingston SSD selector tool’, vodič koji omogućava početnicima da korak po korak izaberu najbolji SSD za njihov PC ili laptop.
Laboratorije Dennis Technology Labs koje se nalaze u UK, sprovele su testiranje kako bi ustanovili koliko jedan SSD može da unapredi performanse računara u poređenju sa drugim, uobičajenim načinima za nadogradnju kao što je dodavanje memorije ili instalacija bržeg procesora. Primarni cilj bio je da se identifikuje koja je nadogradnja dala najbolje unapređenje u odnosu na uloženi novac.
Zaključak je bio da je dinar za dinar, Kingston SSDNow V+200 dao najveću vrednost unapređenja po ceni od 271,00 dinara po procentu porasta performansi.. Vrednost svakog drugog unapređenja prilikom kombinovanja sa SSD-om značajno je porasla u poređenju sa HDD-om. Na primer, centralni procesor košta više od 7.778,00 dinara po procentu porasta performansi kada se kombinuje sa HDD-om, ali samo 592,00 dinara u kombinaciji sa SSD-om.
Uz oponašanje uobičajenih funkcija računara ovi testovi su pokazali kako je SSDNow V+200 imao jako veliki uticaj na vreme koje je potrebno za startovanje računara čineći tako računar sa SSD-om 2.5 puta bržim u odnosu na računar sa standardnim hard diskom. Paljenje računara i dolazak do radne površine postaje lako, posebno za korisnike koji rade u pokretu ili su ekstremni PC korisnici kao što su kreatori sadržaja ili igrači. Stalni korisnici Word i Outlook aplikacija takođe dobijaju jako puno od SSD-a jer se Word učitava do 2.5 puta brže a Outlook skoro pa pet puta brže u odnosu na običan hard disk.
“Nikada nije postojao bolji trenutak za investiranje u SSD tehnologiju. Cene koje su dostigle vrednost manju od 144,00 dinara ne samo da čine SSD pristupačnijim već kao što testovi pokazuju i najisplativijom nadogradnjom računara kada je odnos uloženog idobijenog u pitanju”, izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “U Kingstonu se trudimo da olakšamo korisnicima nadogradnju na SSD tako što u ponudi imamo i pakovanja koja poseduju sve što vam je potrebno za nadogradnju. Tokom finansijski teškihvremena korisnici mogu uživati u unapređenom iskustvu upotrebe računara i značajnom ubrzanju perfomansi pomoću nadogradnje SSD-om, bez potrebe da kupuju novi računar.”

Kingston je takođe lansirao svoj Kingston SSD Selector tool koji još više uvećava bogatstvoinformacija koje su dostupne korisnicima kako bi se demistifikovala SSD tehnologija i sam prelazak učinio što lakšim za korisnike. SSD tool je jednostavan korak po korak vodič za početnike koji im omogućava da izaberu najbolji SSD za svoj PC ili laptop uz mogućnost odabira najbržeg SSD-a ili najboljeg po pitanju odnosa cene i perfomansi.

Kingstonova ‘Dedicated to performance’ kampanja nudi veliki izvor informacija korisnicima uključujući onlajn video snimke i iskustva korisnika sa detaljnim studijama slučaja. Specijalne ograničene cene će biti dostupne tokom poslednjeg tromesečja ove godine kako bi se nadogradnja na SSD učinila još lakšom.

Leave a Reply