PC računari

Štampači velikih formata koji daju rezultate realnih boja

Epson® je danas predstavio dva štampača velikog formata koji nude idealnu kombinaciju precizne reprodukcije boja uz nepobedivu produktivnost. Epson Stylus Pro 7890 od 24 inča i Epson Stylus Pro 9890 od 44 inča su dizajnirani kako bi pomogli profesionalnim fotografima i tržištu umetnina pri kreiranju živopisnih otisaka velikom brzinom.

Koristeći Epsonovo osmobojno UltraChrome K3 Vivid Magenta mastilo u kombinaciji sa TFP glavom za štampu koja unapređuje kvalitet i oštrinu svake tačke i slike, oba štampača nude kvalitet koji prevazilazi foto laboratoriju. Oni postižu jedan od najviših gamuta boje na tržištu sa ravnomernim gradacijama, a takođe nude i superioran izbor prirodnih sivih tonova. Tri gustine crne, koje uključuju standardnu foto ili mat crnu (automatski izabrano u zavisnosti od medija) plus svetlo crnu i svetlo svetlo crnu daju fascinantne crno bele rezultate sa visokim kontrastom, perfektnim tonskim nizom, unapređenim balansom sive i bez pretapanja boja.

Ova kombinacija crnih mastila takođe znači da su otisci oslobođeni od bronziranja, sa uniformisanom površinom bez nepoželjne razlike između svetlih i tamnih površina. Uz to metamerizam je smanjen osiguravajući konzistentnost sivih tonova bez obzira na izvor svetlosti pod kojim se gledaju.

EpsonStylusPRO7890

Opcioni SpectroProofer osigurava konzistentnu i ponovljivu preciznost boja pri korišćenju različitih medija, brzo mereći kontrolne trake i kolor mape pri kreiranju ICC profila i verifikaciji rezultata.

Marco Van Niekerk, senior produkt menadžer za štampače velikih formata u kompaniji Epson Europe je izjavio: “Nije samo da Epson Stylus Pro 7890 i Epson Stylus Pro 9890 nude prvoklasnu reprodukciju boja već takođe predstavljaju veliki pomak u produktivnosti. Oni poseduju visoku produkcionu brzinu uz pomoć Epson Automatic Droplet Detection sistema kako bi popravili blokirane mlaznice na glavi štampača, bez intervencije. Oba uređaja koriste foto i mat crna mastila istovremeno, a ugrađen rotirajući nož omogućava da se otisci seku brzo i čisto dok unapređen sistem za papir omogućava da se papirne rolne menjaju bez muke za samo par sekundi.”

“Ove mogućnosti našim kupcima nude značajne pogodnosti u smislu smanjenja troškova i vremena”

Epson Stylus Pro 7890 se može kupiti po ceni od €2.995, a Epson Stylus Pro 9890 po ceni od €5.995. Oba modela će biti dostupna za kupovinu od 1. novembra 2010, a trenutno su izloženi na Photokina sajmu u Kelnu, od 21 – 26. septembra u hali 2.2 na štandu B13.

Leave a Reply