PC računari

StoreJet 25H3P – velika brzina i stepen zaštite podataka

StoreJet 25H3P je moderno dizajniran eksterni drajv koji pripada ultra teškoj kategoriji rešenja zbog svog visokog nivoa otpornosti na spoljne uticaje. Ništa mu ne mogu ni kiša, ni vetar, ni zračenja. Otporan je i na udarce i padove, zbog čega ga je Američka vojna laboratorija proglasila jednim od najbezbednijih i dodelila mu MIL-STD-810F certifikat.

Njegov ljubičasto-sivi gumeni kostim pored toga što maksimalno čuva informacije, lagan je i za održavanje, pa oko StoreJet 25H3P drajva nećete imati puno posla. Disk koji se nalazi u njemu je 2.5-inčnog tipa i njegove ploče se okreću brzinom od 5400 obrtaja u minuti. U sprezi sa pomenuti USB 3.0 kontrolerom poslednje generacije u stanju je da postigne brzine čitanja od čak 85MB/sec., dok je brzina upisa podataka nešto manja i kreće se oko 60MB/sec.

Pored velikih brzina prenosa podataka StoreJet 25H3P nudi i mogućnost bekapa iz samo jednog, jedinog poteza. Sve što treba da uradite je da instalirate prateći softver sa diska nakon čega kad god poželite ili imete potrebu treba da kliknete na veliki taster na drajvu i vaši podaci će biti trajno bekapovani sa računara – jednostavno, brzo i lako.

Pored rada pod USB 3.0 protokolom, StoreJet 25H3Ppodržava i USB 2.0 standard, s tim da ukoliko se odlučite za njega ne očekujte tako spektakularne brzine prenosa informacija kao u USB 3.0 radnom režimu. Inače, ovaj drajv se proizvodi u kapacitetima od 500GB do 1TB, a mi smo u rukama imali model sa najviše skladišnog prostora na raspolaganju, čija je i cena najprihvatljivija (srazmerno količini podataka koja se smešta)

Leave a Reply