PC računari

Telldus TellStick za daljinsko upravljanje uređajima

Telldus TellStick je USB transmiter koji omogućava bežično upravljanje prijemnikom preko PC računara. TellStick je zapravo veza između računara i električnog uređaja u kući ili kancelariji. Podržava većinu 433.92 MHz bežičnih prijemnika, što znači da korisnik može da koristi neograničen broj prijemnika u prostoriji. Dom i radni prostor može biti vremenski automatizovan podešavajući uređaje preko TellStick Scheduller softvera.

Tellstick transmitter pretvara računar u bežični Home Automation centar koji upravlja elektronskim uređajima i svetlima u kući ili kancelariji. TellStick šalje signal na 433.92 MHz koji pali ili gasi elektične uređaje koji su priključeni na Home automation bežične utičnice. Da li ste ikada izašli iz kuće a da niste bili sigurni da li ste isključili peglu ili šporet? Da li ste ikada bili u situaciji da odete da spavate a da ste zaboravili da isključite televizor u drugoj sobi ili na drugom spratu kuće? Da li ste se ikada zapitali da li ste isključili sve električne aparate u vašoj vikendici. Tada TellStick priskače kao pomoć.

TellStick predstavlja jedan od najinteligentnijih i najfleksibilnijih Home Automation sistema za uključnivanje/isključivanje kućnih električnih uređaja koje se danas mogu naći na svetkom tržištu. Sa TellStickom možete da upalite ili ugasite: svetla u kući, grejalicu, klima uređaj, aparat za kafu , televizor, šporet, bojler… Praktično sve uređaje koje su priključene na kućnu električnu mrežu. TellStick softver je Open Source što znači da je TellStick kompatibilan sa velikim brojem third-party aplikacija. Third-party aplikacije omogućavaju korisnicima da kontrolišu kućne aparate uz pomoć SMS-a, bluetooth-a, veb-interfejsa ili Home Automation centara.

Tellstick je kompatibilan sa skoro svim tipovima i proizvođačima Home Automation prijemnika tako da korisnik nije vezan za samo jednog proizođača. Električni uređaji u domaćnistvu mogu biti povezani na različite brendove bežičnih prijemnika i kontrolisati uz pomoć jednog TellStick transmitera. TellStick štedi novac smanjujući vaše račune za električnu energiju. Nema razloga da većina električnih uređaja bude konstantno uključena ili u stand-by režimu. U zavisnosti od vremenskog plana i potreba korisnika, TellStick će dovoditi napajanje na određene kućne aparate.

Leave a Reply