PC računari

Telmore skladišti 200 TB podataka u HP storidž kapaciteta 10 TB

Najveća virtuelna mobilna mreža u Danskoj skladišti 200 TB podataka u HP storidž kapaciteta 10 TB

Telmore, najveća virtuelna mobilna mreža u Danskoj, unapredila je performanse svog IT okruženja i poboljšala zaštitu podataka o više od 700.000 korisnika, primenom HP storidž i bekap rešenja u konvergentnoj infrastrukturi.

Telmore jednostavne i jeftine mobilne usluge nudi direktno pretplatnicima i omogućava im da svojim paketima upravljaju preko interneta. Kao rezultat brzog rasta, Telmoreova baza je za svega nekoliko godina narasla toliko da staro storidž rešenje nije moglo da se izbori sa sve većim obimom saobraćaja.

Telmore je u svoju konvergentnu infrastrukturu dodao skalabilni SAN zasnovan na HP LeftHand storidž i HP StoreOnce bekap rešenjima. SAN omogućava čuvanje 12 TB Oracle 11g baze podataka i kompletnog VMware 4.1 virtuelnog sistema sa 6 TB virtuelnih mašina u dva klastera – jednom za rad i drugom za testiranje. Ovo kompaniji pruža više nego dovoljno prostora za budućnost i pojednostavljuje raspodelu storidž prostora.

HP LeftHand tehnologija za replikaciju omogućava Telmoreu da kontinualno kopira podatke sa svih 200 virtuelnih mašina, dok dodeljivanje minimalno potrebnog prostora omogućava njegovu optimizaciju i oslobađa oko 2 TB prostora u VMware okruženju. HP LeftHand storidž eliminiše postojanje jedne tačke otkaza u SAN sistemu i omogućava postizanje maksimalnog neprekidnog rada za razvoj i testiranje. Mogućnost da se storidž prostor dodaje ili premešta u letu znači da IT osoblje može menjati kapacitet i performanse linearno, bez uticaja na rad i performanse.

Dva HP D2D StoreOnce bekap sistema snažnih performansi omogućavaju Telmoreu da čuva sve svoje podatke, a zahvaljujući softveru za deduplikaciju, ovi skalabilni sistemi omogućavaju Telmoreu da 200 TB podataka čuva na diskovima kapaciteta 10 TB. HP StoreOnce bekap značajno skraćuje vreme pravljenja rezervnih koija, unapređuje performanse prilikom oporavka i održava kontinuitet Telmoreovog poslovanja.

HP-ove tehnološke usluge obezbeđuju pouzdanost Telmoreove konvergentne infrastrukture zasnovane na HP ProLiant BladeSystem c7000 kućištima sa HP ProLiant BL490c G7 blejd serverima, HP ProLiant DL380 G5 serverima i Ethernet svičevima brzine 10 GB.

Leave a Reply