PC računari

Toshiba lansira 2,5-inčni HDD u 3,5-inčnom ugradnom ramu

Novi 2.5-inčni hard diska kofigurisanog u okviru 3.5-inčnog ugradnog rama. Storage Device Division of Toshiba Europe GmbH, pionira u oblasti proizvodnje hard diskova male veličine (HDD), danas je objavljeno lansiranje MBF2xxLRC, 2.5-inčnog hard diska kofigurisanog u okviru 3.5-inčnog ugradnog rama.

Prateći uspeh lansiranja 600GB MBF2600RC 2.5-inčnog hard diska u februaru ove godine, 3.5-inčni metalni okvir osmišljen je da zadovolji povećanu tražnju korisnika za jednostavnijim pristupom stabilnim, pouzdanim rešenjima za smeštaj kao što su HDD malih dimenzija sa smanjenom potrošnjom energije.

Toshiba je razvila 3.5-inčni ugradni ram koji će omogućiti kompanijama sa limitiranim specifikacijama centara za obradu podataka da koriste 2.5-inčne diskove, bez uloženog vremena i truda u izmenu infrastrukture za zamenu i instalaciju. 3.5-inčni ram dolazi sa 2.5-inčnim 600GB1 MBF2600RC, koji radi na 10.025 obrtaja u minuti, što je trenutno najbrži 600GB disk na tržištu i sa najvećim kapacitetom 2.5-inčnog diska ove vrste. On omogućava kupcima zamenu postojećeg 3.5-inčnog diska i njegovu brzu i jednostavnu zamenu postavljanjem MBF260LRC na njegovo mesto.

2.5-inčni disk podržava business-critical, power-conscious i data- intensive aplikacije. Pored toga, isporučuju sve prednosti small form factor tehnologije koja omogućava troškovno-efikasniju potrošnju energije uključujući i smanjenje u nivou zvuka, bolje anti-vibracione performanse i manje zagrevanja. Uređaj je u potpunosti usaglašen sa RoHS regulativom.

Martin Larsson, podpredsednik Toshiba Europe, Storage Device divizije rekao je: “Toshiba je primenila stručnost u oblasti hard disova da razvije MBF260LRC, što pokazuje našu posvećenost da svim kupcima obezbedimo mogućnost korišćenja prednosti velikih kapaciteta, visokih performansi i smanjene potrošnje energije small form factor HDD uređaja”. Dalje je objasnio: “Proizvod podržava Toshibino nastojanje da se sačuva životna sredina, isporukom manje potrošnje energije i upotrebom komponenti koje smanjuju upotrebu štetnih hemikallija, materijala i jedinjenja. Preduzeća sada mogu učiniti više na osnovu postojeće infrastrukture”.

One thought on “Toshiba lansira 2,5-inčni HDD u 3,5-inčnom ugradnom ramu

Leave a Reply