PC računari

Toshiba proširuje ponudu novim eksternim hard disk drajvovima

Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila STOR.E STEEL S i STOR.E ALU 2S: dva eksterna hard disk drajva sa USB 3.0 konekcijom za brz prenos podataka do 5 gigabita u sekundi i dovoljno prostora za čuvanje velikih multimedijalnih biblioteka. STOR.E STEEL S i STOR.E ALU 2S će se naći u prodaji u prvom kvartalu 2011. u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Toshiba širi asortiman drajvova sa USB 3.0 konekcijom

Digitalizacija zabavnih sadržaja podstiče potrebu korisnika za pouzdanim hard disk drajvovima velikog kapaciteta i brzine prenosa podataka. Mnogi korisnici žele da brzo razmenjuju velike fajlove kao što su video i muzički materijali i fotografije između određenog medija i kompjutera. STOR.E STEEL S i STOR.E ALU 2S imaju USB 3.0 port koji omogućava prenos podataka pri brzini do 5 gigabajta u sekundi. Međutim, sa ovim najsavremenijim hard disk drajvovima i dalje mogu da se koriste kompjuteri i periferni uređaji koji imaju samo USB 2.0 konekciju.

Veliki kapacitet za velike digitalne medijske biblioteke

I STOR.E STEEL S i STOR.E ALU 2S imaju hard disk drajv od 2,5 inča kapaciteta do 1TB. Sa napajanjem preko USB konekcije, ovi mali i lagani uređaji velikog kapaciteta za čuvanje podataka idealni su upotrebu u pokretu. STOR.E ALU 2S će biti biti dostupan i sa hard diskom od 3,5 inča kapaciteta do 2TB za stacionarnu upotrebu u kancelariji ili kod kuće. Namenjen je korisnicima sa velikim video, muzičkim i foto bibliotekama kojima je potreban izuzan kapacitet za čuvanje materijala.

Robusno kućište koje odiše prefinjenom elegancijom

Zahvaljujući metalnom kućištu, ovi novi eksterni hard disk drajvovi su veoma izdržljivi i pouzdani. STOR.E ALU 2S će biti dostupan u kućištu od brušenog aluminijuma u crnoj i srebrnoj boji, a STOR.E
STEEL S je napravljen od čelika u srebrnoj, crnoj ili titatijum boji.

Leave a Reply