PC računari

Toshiba STOR.E CLOUD uređajem

Divizija za uređaje za skladištenje podataka kompanije Toshiba Evropa danas je najavila lansiranje svog prvog personalnog klaud uređaja za skladištenje podataka  – STOR.E CLOUD. Ovaj uređaj koji se jednostavno koristi omogućava korisnicima da bezbedno čuvaju obimne medijske biblioteke u sopstvenom domu, uz dodatnu prednost pristupa i strimovanja fajlova na daljinu preko klauda. Sa STOR.E CLOUD uređajem, korisnici mogu da pristupaju digitalnim podacima kod kuće ili u pokretu putem tableta, smartfona ili računara.

STOR.E CLOUD radi savršeno sa bilo kojim elektronskim uređajem, bez obzira da li koristi Windows, Android ili Apple iOS operativni sistem. Kapacitet do 3TB omogućava korisnicima da skladište muziku salaptop računara, fotografije sa tableta i strimuju filmove na smart TV uređaje. Osim toga, mogu da mu pristupaju sa bilo kog uređaja bilo gde u svetu putem internet konekcije. Tako korisnici mogu da pokazuju fotografije članovima porodice, slušaju svoje muzičke kolekcije kod prijatelja ili puštaju video materijal na TV uređaju.

S obzirom da količina uskladištenih digitalnih informacija desetostruko raste svakih pet godina, od suštinske je važnosti da korisnici skladište dragocene podatke. Domovi postaju ekosistemi elektronskih uređaja i korisnici žele da imaju slobodu da razmenjuju podatke sa ekrana na ekran, i kod kuće i van nje.

Toshiba je lider na tržištu elektronike široke potrošnje i njen jedinstven uvid u potrebe potrošača doveo je do nastanka uređaja za skladištenje koji zadovoljava potrebe korisnika i kompletira sistem umreženih uređaja kod kuće.

Korisnici će moći da koriste STOR.E CLOUD odmah, uz interfejs jednostavan za korišćenje i brz proces instaliranja u tri koraka:

1.       povezivanje STOR.E CLOUD uređaja na mrežni ruter

2.       pokretanje instalacionog softvera (CD) na kompjuteru

3.       biranje HDD naziva, korisničkog imena i šifre

Sve ostalo se radi automatski tako da korisnici mogu odmah da počnu da skladište svoje medijske biblioteke. Naprednije instalacione opcije su dostupne nakon standardne instalacije, ako korisnik to želi.

Iako klaud skladištenje podataka postaje sve popularnije, mnoge korisnike i dalje brine čuvanje ličnih podatka na udaljenom uređaju za skladištenje. Za razliku od onlajn rešenja, STOR.E CLOUD čuva podatke u sigurnosti doma a ne na nekoj nepoznatoj lokaciji, što daje dodatni osećaj bezbednosti.

Internet konekcija zaštićena šifrom kombinuje globalnu dostupnost i sigurnost. STOR.E CLOUD uređajem u potpunosti upravlja korisnik, za razliku od javnih i privatnih klaud aplikacija, tako da su sadržaj i dostupnost uvek pod kontrolom korisnika i nema plaćanja naknada za korišćenje ili pretplate.

„Bez obzira što je klaud skladištenje sve popularnije, mnogi korisnici i dalje radije biraju tradicionalni hardver za skladištenje jer brinu za bezbednost svojih podataka. STOR.E CLOUD eliminiše sve te brige jer kombinuje najbolje od oba. Pruža sigurnost skladištenja podataka kod kuće uz mogućnost pristupa fajlovima sa bilo kog mesta na svetu putem internet konekcije“, izjavio je Arno Bonvarle (Arnaud Bonvarlet),direktor Divizije za uređaje za skladištenje podataka za Evropu, Afriku i Bliski istok kompanije Toshiba Evropa.

„STOR.E CLOUD će na jednom mestu okupiti sadržaj u digitalnom domu i obezbediti sigurno skladištenje dragocenih podataka. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu na tržištu elektronike široke potrošnje, Toshiba je obezbedila centralizovan uređaj za skladištenje koji korisnicima daje slobodu pristupa podataka koji su im potrebni i koje žele bilo gde u svetu.“

STOR.E CLOUD će biti dostupan od oktobra 2012. godine.

Glavne specifikacije

Povezivanje:RJ-45 Ethernet port, USB 2.0 port
Završna obrada:mat
Dostupne boje:crna
Kapacitet:2TB, 3TB
Fajl sistem:NTFS (MS Windows)
*drajv može da se reformatira u HFS+ fajl sistem za punu kompatibilnost sa Macom.
Snaga:adapter za napajanje

ulaz: 100-240V, 650mA
izlaz: 12V – 2A
EU/UK utičnica

Dimenzije:160 (D) x 79 (Š) x 191 (V) mm
SoftverToshiba Canvio Home softver
Sistemski zahtevi:• Windows® XP / VISTA® / Windows® 7
• mrežna konekcija sa Ethernet portom
• internet konekcija

Leave a Reply