PC računari

Toshiba StorE TV – multimedijalni hard disk

Toshiba  je nedavno predstavila  StorE TV, spoljni čvrsti disk (HDD) optimizovan za multimedijalne aplikacije. Toshiba StorE TV služi kao multimedijalni plejer koji nudi kapacitet od najviše 2 terabajta. Širok opseg interfejsa takođe omogućava povezivanje sa različitim uređajima i ekranima za zabavu i multimediju. Toshiba StorE TV će biti dostupan tokom četvrtog kvartala 2009. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Sve veća popularnost kreiranja, preuzimanja i deljenja filmova, zvučnih datoteka i slika visokog kvaliteta dovela je do velike potražnje za velikim kapacitetom skladištenja za multimedijalni sadržaj. „Modelom StorE TV Toshiba predstavlja svoj prvi spoljni čvrsti disk namenjen multimedijalnim aplikacijama”, izjavio je Marco Perino, generalni direktor EMEA odeljenja za računarske opcije, periferne komponente i usluge, Toshiba Europe GmbH. „To je još jedna važna komponenta u Toshiba portfoliju proizvoda za svakodnevnu kućnu zabavu, koja podržava širok opseg multimedijalnih formata.” To nam daje slobodu da odaberemo uređaj i ekran koji im najbolje odgovaraju za reprodukciju muzike i prikaz fotografija ili video zapisa uskladištenih na uređaju.

Udoban grafički interfejs za jednostavnost upotrebe

Korisnik može lako i udobno da se kreće kroz meni na ekranu putem daljinskog upravljača koji se dobija uz uređaj. Grafički korisnički interfejs nudi jednostavan i brz pristup svim opcijama konfiguracije, funkcijama multimedijalnog plejera i uskladištenim datotekama.

Elegantan dizajn za svakodnevnu upotrebu

Jednostavan i elegantan sjajan crni dizajn modela StorE TV naglašava njegovu predviđenu svakodnevnu upotrebu. Veličine samo 170 mm x 46 mm x 111 mm, veoma je praktičan i diskretno će se uklopiti u okruženje dnevne sobe.

Kompatibilan sa mnogim multimedijalnim standardima

Toshiba StorE TV ima 3,5” (8,89 cm) čvrsti disk koji nudi kapacitet do 2 terabajta – što je dovoljno za najviše 770 sati reprodukcije u DVD kvalitetu[1]. StorE TV dekodira video zapise u kvalitetu standardne definicije (do 720 x 576). Pored toga, StorE TV može da konvertuje uskladišteni SD sadržaj u HD kvalitet (1080i) i da ga prikaže putem HDMI interfejsa na TV aparatu.

Takođe radi sa različitim formatima muzike kao što su MP3, WMA, WAV i AAC, kao video plejer koji dekodira MPEG2, AVI i MP4 ili kao foto-album koji je kompatibilan sa JPEG formatom. Ostali interfejsi modela StorE TV jesu komponentni video, standardni audio i video i USB. StorE TV takođe podržava specifikacije za USB klijent i domaćin. To korisniku omogućava da poveže spoljni čvrsti disk sa televizorom i reprodukuje video zapise direktno na ekranu.

Činjenice i brojke

  • 3,5″ spoljni čvrsti disk
  • Kapacitet od najviše 2 terabajta obezbeđuje 770 sati reprodukcije DVD kvaliteta
  • Sjajna crna površina, dimenzije od 170 mm x 46 mm x 111 mm
  • Dekodira video zapise u kvalitetu standardne definicije (do 720 x 576)
  • Mogućnost prenosa video zapisa u HD kvalitetu putem HDMI interfejsa za upotrebu na laptop računarima
  • Mogućnost konvertovanja uskladištenog sadržaja u HD kvalitet (1080i) putem HDMI interfejsa za TV
  • Kompatibilan sa različitim formatima muzike, video zapisa i slika kao što su MP3, WMA, WAV, AAC, MPEG2, AVI, MP4 i JPEG

Leave a Reply