toshiba
PC računari

Toshibin uređaja STOR.E Slim nagrađen ,,red dot’’ nagradom

Divizija za uređaje za skladištenje podataka kompanije Toshiba Evropa GmbH (TEG) je objavila da je dobila prestižnu međunarodnu nagradu ,,red dot’’ u oblasti dizajna za inovativni dizajn svog eksternog hard drajva STOR.E Slim. Inovativna snaga Toshibe imrpesionirala je žiri sastavljen od 37 stručnjaka koji su odlučivali o ,,red dot’’ nagradi u oblasti dizajna proizvoda za 2013. godinu. U ovogodišnjem takmičenju su učestvovala 4.662 proizvoda u 19 različitih kategorija. Samo najbolje dizajnirani proizvodi su osvojili ovu nagradu.

toshiba

STOR.E Slim je najmanji i najtanji Toshibin prenosivi hard drajv do sada. Korisnicima nudi veliki kapacitet skladištenja od 500GB1, uz bekap za zaštitu dragocenih podataka. STOR.E Slim se odlikuje elegantnim dizajnom od brušenog aluminijuma u crnoj ili srebrnoj boji. Ovaj uređaj, dužine 107mm, širine 75mm i debljine samo 9mm, jedan od najtanjih, najlakših i najmanjih uređaja na tržištu i idealan je za skladištenje u pokretu. Zahvaljujući plug and play tehnologiji, korisnici mogu brzo i jednostavno da bekapuju dragocene podatke.

Iako sićušan, ovaj HDD uređaj može da se pohvali kapacitetom od 500GB2. STOR.E Slim može da skladišti do 142.000 digitalnih fotografija ili 131.000 digitalnih muzičkih fajlova ili 410 preuzetih digitalnih filmova. Zahvaljujući ovako velikom kapacitetu, čak i korisnici koji čuvaju mnoštvo podataka mogu da uskladište celu digitalnu biblioteku u akten-tašni, ručnoj tašni ili čak u zadnjem džepu.

Prof. dr Peter Zec, inicijator i direktor ,,red dot’’ nagrade, istakao je da velika stručnost u oblasti dizajna i ekonomski uspeh u današnje vreme ne idu jedno bez drugog: ,,Pobednici takmičenja za ,,red dot’’ nagradu u oblasti dizajna proizvoda za 2013. godinu su predstavnici visoko razvijene kulture i industrije dizajna. Danas je sve teže uočiti razliku između dobro dizajniranih proizvoda. Najčešće se radi o detaljima u kojima poseban kvalitet dolazi do izražaja. Međutim, ovi proizvodi koji prođu test pred strogim međunarodnim žirijem nagrade ,,red dot’’ se neće izgubiti u gomili i pobediće globalnu konkurenciju.’’

,,Red dot’’ nagrada za dizajn
,,Red dot’’ nagradom za dizajn, Design Zentrum Nordrhein Westfalen je ustanovio jedno od najprestižnijih međunarodnih takmičenja. Sama nagrada širom sveta predstavlja jednu od najznačajnijih ocena kvaliteta dizajna. Design Zentrum Nordrhein Westfalen izlaže nagrađene proizvode u ,,red dot’’ muzeju dizajna u periodu od najmanje godinu dana.

Leave a Reply