PC računari

Tough Drive Leather – visokostilizovani prenosni hard disk

Eksterni hard diskovi sve više bivaju modni detalji nego gedžeti koji treba da nam omoguće brzo i lako prenošenje podataka sa jedne na drugu lokaciju. Mislite da se šalimo sa vama? Pogledajte onda kako izgleda Freecom Tough Drive Leather i sve će vam biti jasno.

Ovo je eksterni disk prvenstveno namenjen damama. Kućište mu je napravljeno od kože, a unutrašnjost je ojačana silikonskom gumom, tako da je otporan na sve spoljen uticaje i padove. Savršeno će se uklopiti uz neku elegantnu haljinu ili košulju, a velika prednost mu je što bez problema staje u džep od pantolana ili košulje.

Baziran je na USB 2.0 kontroleru i koristi 2.5 inčni disk koji se rotira brzinama od 5400 obrtaja u minuti. To znači da na testovima možete postići oko 36MB/sec. – čitanje, odnosno 25MB/sec. – upis, što su sasvim ok vrednosti za USB 2.0 protokol.

Freecom Tough Drive Leather se proizvodi u kapacitetima od 320 do 750GB i u pkateu dolazi sa par veoma korisnih aplikacija, od kojih je jedna nemanjena bekapu podataka. Realno gledano jedina mana mu je prekratak silikonski USB kabl, koji je proizvođač doduše nadogradio klasičnim USB kablom koji se nalazi u kutiju, ali mi smo mišljenja da je sve to moglo elegantnije da se odradi. U svakom slučaju Tough Drive Leather je najlepši eksterni disk na svetu dobrih radnih karakteristika i visokog stepena izdržljivoti. Nadamo se samo da će ga pratiti i korektna cena.

Leave a Reply