PC računari

Transcend aXeRam DDR3

Transcend Ships 4GB aXeRam™ DDR3-2000 Memorijski kit za Intel Core i5 računarske patforme
Transcend Information Inc. (Transcend ), svetski lider u proizvodnji memorijskih modula visokih performansi, predstavio je memorijski kit aXeRam™ od 4GB DDR3-2000 za upotrebu uz Intelove platforme LGA1156 Core i5 i Core i7. Spremni za XMP specifikaciju, DDR3 kitovi su projektovani da rade na ekstremno brzim frekvencijama od 2000MHz sa izuzetno niskim naponom od 1,65V.

Kako ga karakteriše protok memorije do neverovatnih 32GB/s, Transcend-ov novi aXeRam™ dual-channel memorijski kit radi na 2000MHz sa zakašnjenjem od 9-9-9-24, omogućavajući ljubiteljima dobrih performansi i igrčima da svoju Intel Core i5 platformu dovedu na viši nivo overclocking performanse. Core i5, bazirana na novoj Intelovoj Nehalem arhitekturi, je prvi Intelov procesor koji integriše i 16-lane PCI Express 2.0 grafički ulaz i dvokanalni DDR3 memorijski kontroler, što omogućava da sve ulazno-izlazne i upravljačke funkcije obrađuje jednočipno Intelovo P55 core-logic jezgro.

Da bi se obezbedila dodatna stabilnost i integritet signala pri viskoim brzinama takta, svi aXeRam™ moduli su kompresovani na 128Mx8 visoko kvalitetne DDR3 FBGA čipove i koriste robusne osam PBC slojeva ploče koji su potpuno u skladu sa rigoroznim standardima JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). aXeRam™ DDR3 memorijski modul koristi premium DRAM čipove i aliminijumske sinkove otporne na toplotu sa rashladnim rebrima što donosi neverovatnne overclocking performanse uz održavanje niske temperature.

Memorijski kit sadrži dva identična DDR3 2000MHz modula i sada je dostupan u veziji od 4GB (2GBx2) kapaciteta.

Leave a Reply