PC računari

Transcend Extreme Plus 600X Compact Flash

Kompanija Transcend, lider na polju multimedijalnih i proizvoda za skladištenje, predstavila je Extreme Plus 600X Compact Flash karticu, baziranu na Turbo MLC tehnologiji. Ova kartica je podigla granicu brzine prenosa podataka i to do 92MB/sec prilikom čitanja i 87MB/sec prilikom pisanja, što je čini idealnom za profesionalne korisnike kao što su profi fotografi ali i za sve amatere koji koriste DSLR (digital single lens reflex) kamere.

Extreme Plus 600X Compact Flash kartica radi u quad-channel modu koristeći ultra DMA (UDMA) 6 tehnologiju, koja joj omogućava najveće brzine rada koje su dostupne flash karticama. U poređenju sa 300 CF karticama, 600X je duplo brža kako u čitanju tako i u pisanju.

Prednost UDMA 6 interfejsa predstavlja lakoća rada prilikom slikanja jer upravo ovaj interfejs omogućava brzo, lako i jednostavno skladištenje slika velikih formata a samim tim profesionalcima omogućava neprestan rad bez čekanja na transfer slika. Uz impresivnu brzinu prenosa i ogromne kapacitete memorije, korisnicima su zagarantovane najbolje performanse rada sa digitalnim foto aparatima.

Da bi dobili veliku izdržljivost, dugovečnost u radu i garantovane performanse, Extreme Plus 600X Compact Flash kartica koristi najnaprednije Flash kontrolere i NAND Flash memorijske čipove.

600X kartica poseduje i ECC (error correction code) koji automatski prepoznaje i ispravlja eventualne greške prilikom transfera.

Sa memorijskim kapacitetima od 8GB i 16GB, Transcend Extreme Plus 600X Compact Flash kartica predstavlja trenutno najbolju nadogradnju najnovijih DSLR kamera.

Leave a Reply