sata
PC računari

Transcend SSD720 SATA III 6GB/s SSD uređaj

Transcend Information, Inc. (Transcend®), globalni lider na polju memorijskih i multimedijalnih uređaja, najavio je izlazak nove generacije SSD720 SATA III 6GB/s SSD uređaja koje će doneti značajno poboljšanje performansi računara u odnosu na standardne rotirajuće hard drive uređaje. Dizajniran sa svešću o potrebama multitasking korisnika, SSD720 je idealno rešenje za zahtevne sistemske aplikacije kao što su specijalizovana multimedija ili napredne igrice.

Unapređene performanse

Kombinujući poslednje SATA III 6GB/s specifikacije sa moćnim SandForce kontrolerom, SSD720 je u mogućnosti da ponudi neverovatne brzine transfera do 550MB/s pri čitanju, odnosno 500MB/s pri zapisivanju podataka, što znači da je za prenos 5GB DVD-a potrebno manje od 15 sekundi.

Ove ultra velike brzine prenose se i na značajno brži sistemski boot-up, brzine pokretanja aplikacija, prenos podataka i, iznad svega, brzine odgovora sistema. Štaviše, podrška za Native Command Queuing (NCQ), uvećava performanse i efikasnost SSD720 uređaja kroz optimizaciju redosleda kojim se izvršavaju pojedine naredbe čitanja i zapisivanja.

High-end aplikacije
SSD720 odlikuje se snažnim, a opet laganim metalnim oklopom, a za pohvalu je i debljina od svega 7mm kako bi se uklopio u ograničenja modernih Ultrabook, notebook računara i ostalih tankih uređaja. Iako manjih dimenzija, SSD720 korisiti isti SATA konektor koji se koristi na 2,5“ HDD-u, a kompatibilan je i sa SATA II/I (3GB/s i 1,5GB/s) interfejsom. Napravljen sa pouzdanom NAND fleš memorijom koja ne sadrži pokretne delove, SSD720 ne samo da obezbeđuje otpornost na udarce i vibracije, već nudi i malu potrošnju električne energije i tih rad što je od naročite koristi u smislu povećane efikasnosti i dužeg trajanja baterije za korisnike notebook računara.

Pouzdanost uređaja
Za korisnike Windows 7 operativnog sistema, SSD720 potpuno podržava TRIM naredbu za trajno i automatsko eliminisanje obrisanih podataka, čime se pomaže održavanju optimalnih brzina zapisivanja i sprečava se dugoročno habanje SSD-a. Za operativne sisteme koji nemaju podršku za TRIM komandu, SSD720 koristi inteligentni algoritam za napredno upravljanje slobodnim prostorom. Za dodatno povećanje životnog veka SSD-a, ugrađeno podešavanje habanja uređaja i kod za ispravljanje grešaka (Error Correction Code – ECC) obezbeđuju pouzdan prenos podataka, dok podrška za S.M.A.R.T. naredbu pomaže da se detektuju potencijalni kvarovi hard drive-a i pre nego što se pojave.
Transcend SSD720 je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 149 US dolara za model od 64GB, 249 US dolara za model od 128GB i 449 US dolara za model od 256GB uz trogodišnju garanciju.

Leave a Reply