PC računari

Transcend StoreJet 25M3 – spoljni disk na USB 3.0 interfejsu

Transcend Information Inc., svetski lider na polju multimedijalnih i uređaja za skladištenje, predstavio je svoj novi proizvod, USB 3.0 eksterni disk, StoreJet 25M3. Ovaj USB 3.0 uređaj, pripada sad već čuvenoj Transcend-ovoj seriji StoreJet M, koja je „prošla“ sve vojne testove na vibracije, udarce i padove, ali i pripada uređajima najnovije generacije ultra brzog transfera podataka.

Obzirom da se sve više netbook-ova i notebook-ova isporučuje sa USB 3.0 standardom, komapnija Transcend se odlučila da kao „pionir“ promoviše i prva predstavi svoje uređaje nove generacije u pomenutoj kategoriji. Standard USB 3.0 omogućava korisnicima transfer podataka na brzini od 90 MB/sec, što doprinosi da se i „najteži“ file-ovi kopiraju u istom trenutku.

Zahvaljujući kompatibilnosti i sa starim USB standardima (2.0 i 1.1), StoreJEt 25M3 omogućava korisnicima da ga koriste na bukvalno svim kompijuterima koji imaju USB konekciju. U zavisnosti od konekcije, sam uređaj na osnovu svetlosnog indikatora određuje koji se USB standard koristi. U koliko se koristi 2.0 standard, indikator svetli narandžastom bojom, u koliko se koristi 3.0 standard onda je plave boje.

U cilju što sigurnijeg prenošenja podataka, StoreJet 25M3 je dizajniran da podnese najveće vibracije, udarce i padove i u potpunosti je otporan na najsitnije čestice prašine i prljavštine. Da bi se ovo postiglo, inženjeri su morali da postave tri nivoa zaštite i to: silikonsku površinu koja apsorbuje udarce i vibracije, ojačano kućište koje ravnomerno raspoređuje silu uticaja na svaki deo istog i posebne disk suspenzore kao poslednju liniju odbrane. Uz pomoć ovih nivoa zaštite, Transcend StoreJet 25M3 je i zaslužio sertifikat Armije SAD (MIL-STD-810F 516.5- Transit Drop), što ga čini najrobusnijim prenosnim diskom trenutno na tržištu.

I pored ovih naprednih karakteristika, StoreJet 25M3 je opremljen dodatnim back-up tasterom koji omogućava korisnicima da jednim pritiskom, sinhronizuju podatke na računaru sa podacima na samom uređaju.

Transcend StoreJet 25M3 dolazi sa trogodišnjom garancijom i softverom StoreJet Elite koji omogućava inteligentni back-up i 256-bit-nu AES enkripciju. Kada je reč o kapacitetu, Transcend StoreJet 25M3 na tržištu možete naći sa 500GB i 640GB prostora za skladištenje.

One thought on “Transcend StoreJet 25M3 – spoljni disk na USB 3.0 interfejsu

  1. Zoran

    Odlična spravica.Al iu Srbiji je sve teže kupiti bilo kakvu komponentu računara.Finansijski smo slabi,bolje reći unakaženi.Šteta,ne samo za nas već i za ostatak sveta.

Leave a Reply