PC računari

Transcend ULTIMATE SDHC kartica klase 10

Kompanija Transcend, globalni lider na polju multimedijalnih i proizvoda za skladištenje, lansirala je potpuno novu Ultimate Class 10 SDHC™ memorijsku karticu. Linija “Ultimate” Transcend-ovih ultra brzih memorijskih kartica, Klase 10, uveliko je nadmašila trenutnu klasu 6, sa brzinom prenosa od 20MB/s i masivnim skladištenim prostorom veličine do 16GB.

Kako se od novih gedžeta očekuje da prate rapidno povećanje prenosa audio i video sadržaja, od memorijskih kartica se očekuje da podrže zahteve korisnika prilikom skladištenja visoko megapikselskih slika i snimanje video materijala „visoke“ definicije. Osobina Klase 10 memorijskih kartica koja je predstavljena od strane SD™ Card Association, Transcend je sa svojom serijom Ultimate, u potpunosti ispunio i u pojedinim segmentima i prevazišao.

U poređenju sa Klasom 2 koja garantuje brzinu pisanja od 2MB/s ili Klase 6 koja garantuje brzinu od 6MB/s, nova Klasa 10 Class 10 SDHC™, garantuje brzinu pisanja od 16MB/s i brzinu čitanja od 20MB/s, što sprečava kašnjenja prilikom skladištenja recimo 1920×1080 Full HD video materijala na 60fps. Transcend Ultimate serija Klase 10, nudi impresivne mogućnosto prenosa podataka, koje najbolje mogu da uoče korisnici DSLR kamera, korišćenjem potpunikh kapaciteta svoje opreme.

Da bi zadovoljile pomenute potrebe, Transcend Ultimate SDHC™ kartice su na raspolaganju korisnicima sa kapacitetima od 4GB do 16GB. Transcend 16GB SDHC™ kartice, mogu da skladište 6552 slike veličine 5 megapixela u JPEG kompresiji ili 88 sati standardnog MPEG-4 video materijala na 384 Kbps ili 240 minuta HD materijala (AVCHD na 9Mbps).

Leave a Reply