PC računari

Unapređene verzije ETERNUS sistema za skladištenje podataka

Kompanija Fujitsu od danas nudi preduzećima veću fleksibilnost pri odabiru najpodesnijeg načina povezivanja osnovnih modela disk-storidž sistema sa serverima

ETERNUS DX60/DX80 sistemi za skladištenje podataka su sada dostupni u osnovnim varijantama sa „Fibre Channel”, „iSCSI” ili „SAS” tehnologijom povezivanja. Pored toga, visoka klasa čvrstih diskova zasnovanih na fleš memoriji (Solid State Drives, SSD) omogućiće ETERNUS DX80 sistemu da podrži i servise na nivou ključnih poslovnih aplikacija, koji zahtevaju najviše ulazno-izlazne performanse po sekundi. Ova poboljšanja omogućiće kupcima nove načine da smanje svoje operativne troškove.
Dr. Helmut Bek, potpredsednik Sektora sistema za skladištenje podataka u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, prokomentarisao je: „SSD diskovi pružaju visoke nivoe performansi, što je posebno značajno u radu sa bazama podataka. Lansiranjem novih interfejsa ne samo da proširujemo svoju ponudu dinamičkih infrastruktura već se takođe uspešno pozicioniramo u drugim segmentima tržišta. Iz perspektive kupaca, Fujitsu je sada jedan od retkih dobavljača IT infrastrukture koji nude ‘povezivost po izboru’.”

ETERNUS DX60 i ETERNUS DX80 pripadaju novoj generaciji sistema za skladištenje podataka na diskovima, koju karakteriše pouzdanost „enterprajz” klase. Namenski projektovani za mala i srednja preduzeća, ovi sistemi nude sofisticiranu pouzdanost, lako se konfigurišu i upravljaju, i pristupačan su izbor za ulazak u svet mrežnih sistema za skladištenje.

Tehnološki detalji

Novi modeli rade se jeftinijim „Nearline SAS” diskovima umesto sa skupim, tipa SAS. ETERNUS DX60/DX80 sistemi su skalabilni i mogu da prate poslovni rast organizacije. Oba modela sadrže i besplatne vrhunske opcije poput RAID migracije, „Data Block Guard“ zaštite podataka, „Redundant Copy“ bekapa, „Disk Encryption“ enkripcije i druge.

Svi ETERNUS DX60/DX80 sistemi pružaju visoku dostupnost, pouzdanost i brzinu po pristupačnoj ceni. Uz to, poznati su i po nižim operativnim troškovima, jednostavnijem konfigurisanju i energetskoj efikasnosti. Najjači „Fibre Channel” model ETERNUS DX80 nudi vezu sa serverima brzine 8 gigabita u sekundi. Svi modeli imaju nove funkcije koje obezbeđuju veću dostupnost i brži oporavak od padova, kao i brzo kreiranje rezervnih kopija sa podrazumevanih 8 snimaka sistema, što se može proširiti i na 512 i 1024 snimaka. ETERNUS DX60/DX80 sistemima se lako upravlja preko grafičkog interfejsa i softverskog „vodiča kroz instalaciju”. Opcija enkripcije koja se lako aktivira sprečava neautorizovan pristup poverljivim podacima. „Eco-mode” funkcija, zasnovana na tehnologiji MAID (Massive Array of Inactive Disks) omogućava administratorima da uspore rotaciju diskova koji se trenutno ne koriste i time uštede do 10% energije. SSD diskovi i „Eco-mode” funkcija svrstavaju nove Fujitsu sisteme u infrastrukturu za „zeleni centar podataka“.

Za dodatne informacije molimo vas posetite: http://www.fujitsu.com/eternus.

Leave a Reply