PC računari

Upotreba Quadro i Tesla rešenja na primeru kompanije Mercedes-Benz

Na blogu kompanije NVIDIA, izašao je tekst o dizajneru Džefu Patonu, koji je poznat po svojim fantastičnim radovima iz oblasti kompjuterske grafike. Zahvaljujući svom radu za poznate kompanije i kvalitetnom i realističnom dizajniranju slika vozila, Džef je bio pozvan od strane kompanije Mercedes Benz da uradi seriju slika za njihov internet sajt i reklamne postere.

U saradnji sa timom iz kompanije Mecedes Benz, trebalo je da napravi seriju slika vozila koja bi trebalo da predstavljaju spoj fotorealizma i imaginacije koju možete da kreirate u studiu. U početku Džef Paton je koristio centralne procesore za renderovanje zahtevnog 3D sadržaja i imajući u vidu ogromne fajlove sa kojima je radio i količinu renderovanja koje su slike zahtevale, njegov rad je bio spor i trebalo mu je u proseku oko sat vremena za jednu sliku.

Paton je zatiom odlučio da pređe na NVIDIA rešenja (iray i NVIDIA grafičke procesore), jer je verovato da ona mogu da mu pomognu da posao uradi brže i kvalitetnije, što se uspostavilo kao veoma tačno. Prešao je na radnu stanicu sa NVIDIA Quadro 6000 i Tesla C2070 grafičkim procesorima, koji su koristili 6 GB memorije, kako bi mogao da kvalitetnije izađe na kraj sa visokom rezolucijom slika koju je kompanija Mercedes Benz zahtevala.

“Kada sam završio svoj prvi Mercedes Benz projekat sa NVIDIA rešenjima, bio sam zaprepašćen. Renderovanje slika sa rezolucijom od 6K je ranije trajalo oko sat vremena po slici, koristeći centralni procesor. Sa iray i Quadro rešenjenjima, bio sam u mogućnosti da smanjim vreme renderovanja na osam minuta – OSAM minuta!. Radi se o ogromnom benefit, da možete toliko brže da unapredite stvari,” izjavio je Džef Paton.

Džef Paton, od kako koristi NVIDIA Quadro 600 i Tesla C2070 grafičke procesore, je ubrzao svoj rad za 7.5 puta. Pored značajnog ubrzanja celokupnog procesa, ono što su NVIDIA rešenja donela je i unapređenje kvaliteta samih slika, tj jasnoća i detaljnost u njegovim slikama su došli na jedan viši nivo.

Džef je dodao, “grafički procesori su imali ogroman uticaj na moj rad. Doneli su impresivna unapređenja kako u brzini, tako i kvalitetu kroz poboljšanje detalja. NVIDIA grafički procesori i iray su fantastička kombinacija.”

Leave a Reply