Radeon-HD-7900
PC računari

Uz Radeon HD 7900 kartice dolaze dve odlične igre

Iz kompanije Sapphire na domaće tržište stigla je jedna od najboljih i najbržih grafičkih kartica na svetu – Sapphire Radeon HD 7970 Vapor-X 6GB. Srce joj čini trentno najjači GPU iz ”Tahiti” familije zahvaljujući kom je u stanju da pokrene najzahtevnije PC igre današnjice, kao i one koje nas uskoro očekuju. Sam GPU operiše na radnom taktu od preko jednog gigaherca, dok kartica raspolaže sa 6GB DDR5 radne memorije.

Radeon-HD-7900

Ovu karticu krasi vrhunski osmišljeno hlađenje (prestižni Vapor-X hladnjak je u pitanju), tako da se ista i pri maksimalnom opterećenju veoma malo zagreva, što obećava dobre overkloking mogućnosti i maksimalnu stabilnost u radu. Konektivnost joj je takođe na najvišem mogućem nivou, a kao i ostale kartice iz Radeon HD 7900 familje moguće ju je povezati u CrossFireX radni režim za postizanje još boljih performansi.

Pored svega što donosi Sapphire Radeon HD 7970 Vapor-X 6GB kartica i uopšte sve kartice iz Radeon HD 7900 familje potpisane od strane kompanije Sapphire uz iste se dobijaju i dve vrhunske i veoma aktuelne igre – Crysis 3 i BioShock: Infinite. Ova dva DirectX 11 naslova u slobodnoj prodaji koštaju preko stotinu evra, a uz bilo koju karticu iz Radeon HD 7900 serije, dobijaju se besplatno. Preciznije dobijaju se kodovi za njihovu digitalnu distribuciju na najpopularnijim online prodavnicama igara – Steam i Origin. Više o pomenutim igricama u nastavku saopštenja.

bioshock

Bioshock: Infinite

Godina je 1912. Amerika je zemlja slobode, sreće i ljubavi. Grad Kolumbija je vrhunac onoga što čovečanstvo može da stvori. Visoko među oblacima, zgrade i putevi koji lebde nad zemljom, obasjani suncem, nastanjeni srećnim ljudima čiji su osmeh i nežna reč samo šlag na torti jedne predivne zajednice. Iako ste potpuni stranac, ugošćeni ste kao da ste im svima najbliži. Da li je osećaj da nešto nije u redu samo cinizam, urođeno nepoverenje prema dobrome, ili nešto treće? Svaki korak kroz igru Bioshock: Infinite malo po malo otkriva šta može da se nalazi iza fasade jedne naizgled Utopije.

Svaki korak kroz Kolumbiju će za sobom ostaviti i pitanja kao što su “Koliko čvrsta mora da bude ruka koja je ovo stvorila?”, “Čije se sve slobode moraju pogaziti da bi budućnost bila sigurna?”, “Gde je granica između religije i fanatizma, a gde između nacionalizma i fašizma?”, “Koliko se ljudi prirodno zbližavaju među sobom, a koliko se odbijaju zbog predrasuda?” i mnoga druga, provokativna i možda bez pravog odgovora. Ovako izgleda uvod u vrhunski akcioni megahit u kom su sjajno povezani raznovrsni prizori, mudra priča i dobri likovi, steampunk oružja, magične moći, kao i mnogo toga drugog. Ken Levine i njegov tim su odlagali igru “dok je ne završe” i to su uradili na savršen način, pošto smo mi igrači dočekali genijalno igračko iskustvo. Samo, budite spremni na jednu stvar – odgovori na pitanja koja će vam Bioshock: Infinite postaviti, ne moraju nužno da vam se dopadnu.

crysis

Crysis 3

Završno poglavlje serijala Crysis je pred nama. Saga o invaziji vanzemaljaca na Zemlju koja se protegla na preko pedeset „in-game“ godina je bez daha ostavila igrače, što zbog nestvarno dobre grafike, što zbog dobre priče i odličnog izvođenja. Treći deo nas postavlja u ulogu Propheta, koji dolazi u ruševine New Yorka 2047. godine. Kroz njegovu avanturu otkrićemo konačno šta se krije iza karantina u koji je strpano čovečanstvo, planova CELL organizacije, kao i samih vanzemaljaca. Misije su raznovrsne i uzbudljive, a atmosfera tokom igre je na visokom nivou.

Pored odlične kampanje za jednog igrača, za svaku pohvalu su i modovi za više igrača, a naročito Hunter. U ovoj varijaciji lovci obučeni u Nano-Odela koja imaju sposobnost nevidljivosti, napadaju brojnije CELL specijalce kako bi ih eliminisali. Trik je u tome što svaki ulovljeni CELL-ovac postaje lovac, pa ako je na početku jedan igrač morao da ulovi 15 protivnika, na kraju će poslednji preživeli od tih petnaest morati da se grčevito bori protiv čete nevidljivh protivnika. Naravno, tu su i drugi uobičajeni modovi, tako da izbora ima na pretek. Najveća mana Crysisa 3 je hardverska zahtevnost, pošto ćete morati prilično da ojačate konfiguraciju kako biste izvukli maksimum iz ove igre, zato je naša preporuka Sapphire Radeon HD 7970 grafika.

Leave a Reply