PC računari

Veća pouzdanost, niže cene i bolji kvalitet sa originalnim HP kertridžima sa tonerom

HP kertridži sa crnim tonerom i dalje nadmašuju prerađene kertridže sa tonerom, rezultati su nedavnog istraživanja koje je sprovela QualityLogic, nezavisna firma za ocenu kvaliteta. Iako postoje tvrdnje da su kertridži koji se prerađuju podjednako pouzdani kao i originalni HP kertridži, na testovima su pokazali brojne probleme.

Studija 2008 QualityLogic-a pokazala je da je 51 od 168 testiranih prerađenih kertridža sa crnim tonerom imalo određeni problem, uključujući i kertridže koji su pokazali problem odmah po raspakivanju, one koji su se pre vremena istrošili ili koji su odštampali veliki broj stranica čija je upotreba bila ograničena ili nemoguća.

U kombinaciji svih problematičnih kategorija, HP kertridži sa crnim tonerom nisu pokazali probleme u pouzdanosti.

Takođe, jedna od vodećih svetskih organizacija za ocenu kvaliteta, Innovationstechnik, testirala je performanse originalnih HP Inkjet kertridža i kompatibilnih, dopunjenih brendova. Testiranje je urađeno na Inkjet kertridžima HP 45A, HP 78A, HP 56 i HP 57. Rezultati testiranja su pokazali da originalni HP Inkjet kertridži isporučuju 34 odsto više stranica i odštampanog teksta od kompatibilnih kertridža – i u proseku, i više od dvostruko većeg broja stranica i štampanja od kertridža punjenih u radnjama ili trafikama.

Leave a Reply