PC računari

Verbatim eksterni Executive disk kapaciteta 750GB

Novi Store ‘n’ Go Executive HDD nudi SuperSpeed USB 3.0 brzine prenosa podataka i 256-bitno AES hardversko šifrovanje radi najbolje bezbednosti podataka. Elegantnog je dizajna i dostupan je u tri boje: grafitnosivoj, srebrnoj i sjajno crnoj.

Posebna funkcija diska Executive je senzorska ploča; slično ekranima osetljivim na dodir, lakim dodirom senzorske ploče na disku korisnici mogu da aktiviraju unapred podešene funkcije, uključujući:
• AES 256-bitno šifrovanje
• Aktiviranje automatskog arhiviranja
• Aktiviranje sinhronizacije
• Otvaranje omiljenog veb sajta

Verbatimov softver za zaštitu diska štiti vaše podatke pomoću 256-bitnog AES šifrovanja. Samo odredite lozinku i rezervišite deo diska za šifrovanje podataka. Preostali prostor na disku neće biti zaštićen i služiće za svakodnevno korišćenje manje važnih podataka/fajlova.

Executive nudi izuzeno velike stope brzine prenosa podataka kada se priključi na matične sisteme preko USB 3.0. Potpuno je rekurzivno kompatibilan i sa USB 2.0 sistemima.

Disku nije potrebno spoljno napajanje – samo ga priključite.. Formatiran je kao FAT32, što omogućava njegovo korišćenje i na Windows i na Mac sistemima. Disk Executive je potpuno kompatibilan sa softverom Apple Time Machine.

Radi dodatne bezbednosti, softver Nero BackItUp and Burn Essentials omogućava automatsko arhiviranje fajlova, direktorijuma i diskova. Softver sadrži i Nero Express, koji pruža mogućnost jednostavnog rezanja fajlova na CD ili DVD medije, kao i Nero RescueAgent, koji pomaže pri vraćanju fajlova (u slučaju njihovog oštećivanja). Softver Nero BackItUp and Burn Essentials je kompatibilan sa sistemima Windows XP, Vista, i Windows 7 (ali nije kompatibilan sa sistemom Mac).

Na disku se nalazi i softver Green Button, koji smanjuje potrošnju energije i produžava vek trajanja diska tako što automatski stavlja disk u režim čekanja nakon određenog vremenskog perioda ili u slučaju da korisnik klikne na dugme Green Button na radnoj površini.

Leave a Reply