PC računari

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive 1 TB

Olakšajte deljenje podataka korišćenjem Verbatimovog gigabitnog NAS uređaja

Novi Verbatimov Gigabit NAS (Network Attached Storage) External Hard Drive omogućuje vam snimanje i deljenje datoteka i mapa preko mreže i predstavlja savršen centralni uređaj za skladištenje podataka u malim firmama ili u kućnim mrežama.

Korisnici ovog uređaja mogu počistiti podatke sa svojih hard diskova na računarima i na jednom mestu uskladištiti do 1.400 filmova*, 330.000 pesama*, 1.000.000 slika* ili bilo kakve druge podatke. Sadržaju uređaja moguće je preko mreže pristupati sa više računara ili multimedijalnih uređaja (uključujući Playstation 3 ili Xbox) odjednom.

· Na jednom mestu postavite sve vaše datoteke i pristupajte im sa svih računara u mreži

· Organizujte i reprodukujte vaše multimedijalbe datoteke (slike, muziku, video) korišćenjem Media Servera

· Gledajte filmove na televizoru preko digitalnog plejera ili delite datoteke sa konzolom za igranje

· Koristite muziku smeštenu na uređaju kroz iTunes sa bilo kojeg računara u mreži

· Podesite mrežni pisač

· Prenosite velike datoteke sa Interneta i na Internet korištenjem FTP servera

· Povucite bogate sadržaje sa Interneta koristeći BitTorrent

· Podesite automatski back-up svih računara na mreži

“Naš cilj je ponuditi profesionalnim i kućnim korisnicima spoljašnji disk kojim se mogu koristiti kao što bi se koristili serverom. Korisnici ovog uređaja moći će upravljati svojim podacima na jednom mestu i koristiti napredne funkcije kao što je pregled sadržaja na televizoru preko digitalnog plejera ili povezivanja pisača na USB priključak i njegovo korišćenje sa svih računara iz mreže”, kaže Kai Miroschnik, Business Development Manager za hard diskove u kompaniji Verbatim EUMEA.

Dva USB 2.0 priključka služe za povezivanje pisača, dodatnih diskova ili drugih uređaja za skladištenje na ovaj uređaj, a brzi prenos podataka (preko gigabitnog mrežnog priključka) omogućuje glatku isporuku sadržaja visoke definicije na druge uređaje u mreži bez trzanja ili zastoja. Ugrađeni TwonkyMedia Server pomaže korisniku kod organizacije multimedijalnog sadržaja na ovom uređaju korišćenjem raznih kriterijuma. Na primer, muzika se može grupisati po albumu ili izvođaču, a te informacije mogu prikazati svi UPnP/DLNA kompatibilni plejeri priključeni na mrežu. iTunes server omogućuje postavljanje muzičkih kolekcija na jednom mestu i njihovo korišćenje iz iTunesa sa bilo kojeg računara na mreži. Uređaj raspolaže ugrađenim torrent klijentom, kao i FTP serverom.

Uređaj se brzo i jednostavno spaja na mrežu, korišćenjem protokola Samba (za PC) ili Bonjour (za Mac). Na uređaju je moguće stvoriti i privatne mape kojima mogu pristupiti¸samo ovlašćeni korisnici. Kako bi korisnici navikli na redovan back-up, u paketu se isporučuje i softver Nero BackItUp 4.

Verbatimov gigabitni NAS uređaj je dostupan u verzijama od 500 GB i 1 TB, a može se kupiti već sad. Preporučene cijene u maloprodajama iznose 15,999.00 odnosno 18,999 dinara.

Leave a Reply