PC računari

Verbatim MediaShare Home Network Server za masovnu multimediju

Verbatim je predstavio MediaShare Home Network Server, novo rešenje za mrežno čuvanje podataka, dizajnirano da korisnicima efikasno pomogne da organizuju digitalne sadržaje na jednom pouzdanom uređaju visokih performansi i omoguće im da tom sadržaju pristupe gde god se nalazili. Korisnici mogu jednostavno deliti, čuvati i reproducirati video zapise, slike i druge fajlove sačuvane na MediaShare Serveru. MediaShare nudi do 2 TB kapaciteta za skladištenje i dolazi u elegantnom i robusnom aluminijumskom kućištu.

Mnogi domovi danas imaju više od jednog računara, što stvara potrebu za deljenjem i pristupanjem digitalnim sadržajima iz udobnosti dnevnog boravka, ali i iz učionice ili kafića. Verbatim nudi uređaj jednostavan za upotrebu koji omogućuje upravo to i koji se po nekoliko hardverskih i softverskih karakteristika razlikuje od sličnih uređaja dostupnih na tržištu. Iznad svega, njegov dizajn i elegantno i robusno aluminijumsko kućište čine ga stilizovanim dodatkom u svakom domu.

Pregled fotografija, slušanje muzike i preuzimanje ili slanje sadržaja preko internet veze vrlo su jednostavni uz MediaShare. Portal na adresi www.myverbatim.com omogućuje korisnicima da bez muke dele fotografije direktno na društvenim mrežama kao što su Facebook ili Flickr. Osim toga, korisnici mogu stvarati albume i automatski slati linkove na albume porodici i prijateljima koji zatim mogu pregledati i te fotografije sa bilo kog računara spojenog na Internet.

Muziku je moguće reprodukovati korisnicima programa iTunes na bilo kom računaru (Mac® ili Windows) povezanom u kućnu mrežu, što dodaje nove mogućnosti opremi za kućni zabavu. MediaShare se može koristiti i za prikazivanje fotografija ili slušanje muzike na televizorima uz pomoć DLNA-kompatibilnih uređaja kao što su Playstation® 3 ili XBox360™.

Verbatim MediaShare dolazi sa jednostavnim korisničkim interfejsom za učitavanje, čuvanje i deljenje datoteka. Korišćenjem jedinstvenog tasteta Easy Transfer, korisnici mogu prebacivati sadržaj direktno na server sa bilo kog prenosnog diska, USB memorije ili čitača memorijskih kartica spojenog na USB priključak sa prednje strane uređaja.

MediaShare takođe podržava Apple Time Machine® za Mac® odnosno Windows Backup, što omogućuje korisnicima da naprave zaštitne kopije sadržaja sa računara spojenih u mrežu. Uređaj podržava i multitasking – korisnik može, na primer, da sluša svoju omiljenu muziku i pregleda fotografije u dnevnom boravku, dok istovremeno neko drugi sluša drugu muziku sa MediaSharea dok sedi za laotopom u kuhinji.

Leave a Reply