PC računari

Verbatim PowerBay DataBank NAS maksimalnog kapaciteta 8 TB

Verbatim je predstavio novi PowerBay DataBank NAS, robusni i sigurni sistem za čuvanje podataka sa četiri slota za diskove koji se postavljaju u kasete za diskove. Uređaj nudi maksimalno osam terabajta prostora i zadovoljava potrebe brzorastućeg tržišta za mrežne uređaje za čuvanje podataka namenjenih malim i srednjim preduzećima. Verbatim PowerBay NAS je dostupan u prodavnicama već sada, po preporučenoj ceni od 106.999,00 dinara.

PowerBay DataBank 4 Bay NAS – Dizajniran za maksimalnu sigurnost podataka

PowerBay NAS omogućava vam sigurno deljenje dokumenata preko mreže i na Internetu. Nudi dva gigabitna Ethernet priključka i dva USB 2.0 priključka za povezivanje spoljnih USB uređaja ili pisača, 256-bitna AES enkripcija za sigurnost podataka i brzo pregledavanjenje podataka preko eSATA. Savršeno dobro će se snaći i u ulozi servera datoteka, budući da podržava višestruka Access Right podešavanja, pristup preko FTP-a i HTTP-a, a nudi i podršku za UPS kao i podršku za Apple-ov AFP 3.1 za Mac OS 9 i Mac OS X kao i Apple-ov Time Machine. Takođe je kompatibilan sa sistemom Active Directory na Windows Serveru 2003/2008. Nudi mogućnost višestrukih konfiguracija RAID-a (0, 1+spare, 5, 5+spare), uključujući RAID 6 za najpouzdaniji backup i povratak podataka.

“U načinu rada RAID 6, čak i ako se još jedan disk pokvari u toku procesa povratka podataka, podaci se još uvek mogu sačuvati – što se ne može izvesti ako se koristi RAID 5. Zahvaljujući LAN replikaciji, uređaj se može koristiti kao sistem za backup u realnom vremenu, koji kopira sve podatke na drugi uređaj u mreži preko Ethernet priključka. Korišćenjem VPN rutera, podaci se mogu kopirati na NAS smešten na drugoj lokaciji, obezbeđujući sigurnost podatka bez obzira na eventualne probleme na vašem radnom mestu,” kaže Kai Miroschnik, Business Development Manager za tvrde diskove u kompaniji Verbatim EUMEA.

PowerBay sa jednom kasetom – Savršena alternativa za traku

Zajedno sa PowerBay NAS-om, Verbatim predstavlja PowerBay Removable Hard Drive System, rešenje sa jednom kasetom za diskove koja se može koristiti u kombinaciji sa PowerBay NAS-om ili kao samostalna zamena za tračne sisteme. PowerBay Removable Hard Drive System je takođe već dostupan u prodavnicama, po preporučenoj ceni od 30,999.00 dinara.

Spojen preko eSATA ili USB priključka, PowerBay Removable Hard Drive System nudi brz backup i čuvanje podataka na izmjenjivim kasetama. Korišćenjem više kaseta, preduzeća mogu upotrebljavati ovaj uređaj za backup i arhiviranje podataka u tačno određenim vremenskim tačkama.

“PowerBay sa jednom kasetom za diskove se može koristiti kao jako dobra alternativa uređajima koji podatke čuvaju na traci. On nudi tehnologiju diskova i bolje performanse od tračnih uređaja i omogućava vam da održavate setove za backup na primer, na nedeljnoj ili mesečnoj bazi,” kaže Miroschnik.

Sistem izmjenjivih kaseta

Verbatimova serija PowerBay koristi “hot swappable” izmjenjive kasete sa diskovima kapaciteta 500 GB, 1 TB ili 2 TB. Čak i korisnici koji nisu IT stručnjaci mogu bez problema zameniti kasetu sa diskom bez potrebe za isključivanjem uređaja. Kućište DataBank NAS-a i kaseta sa diskom dizajnirani su tako da osiguraju optimalan odvod topline i optimiziraju protok vazduha kako bi osiguro najbolje moguće hlađenje diskova. Dodatno, brzina rotacije ventilatora za hlađenje u kućištu se podešava automatski, u zavisnosti od temperature kućišta.

Unapred instalirani softver Acronis® True Image omogućava backup i povratak podataka, kao i mogućnost oporavka od katastrofe („disaster recovery“) za korisnike PC-a. Svi uređaji PowerBay rade sa operativnim sistemima Windows i Mac OS. Dimenzije DataBank NAS su 170 x 183 x 230 millimetara i teži 6,7 kg. Dimenzije PowerBay Removable Hard Drive System su 50 x 170 x 230 millimetara i teži 2,5 kg.

Leave a Reply