PC računari

Verbatim proizvodi koji čine vaše podatke sigurnima

Verbatim, specijalista na polju medija za čuvanje podataka, predstavlja seriju USB memorija, SSD diskova i eksternih hard diskova sa ugrađenom hardverskom enkripcijom, kao i DVD diskove sa softverskom enkripcijom, koji onemogućuju pregledavanje podataka neovlašćenim korisnicima u slučaju gubitka ili krađe.

Proizvodi su namenjeni svim korisnicima kojima treba zaštita poverljivih podataka u digitalnom obliku – od državnih službenika i zaposlenima u bolnicama, do menadžera ili administrativnog osoblja. Verbatim je nove proizvode predstavio na sajmu Infosecurity Show u Londonu, od 28. do 30. aprila. Proizvodi će se pojaviti u maloprodajama do kraja drugog kvartala 2009.

“Tokom proteklih godina svedoci smo mnogim neugodnim situacijama u kojima su izgubljene USB memorije ili drugi mediji sa poverljivim podacima”, rekao je Hans Christoph Kaiser, Business Development Manager za flash memorije u kompaniji Verbatim EUMEA. “Ako koriste naše uređaje sa hardverskom enkripcijom, firme i institucije mogu biti sigurne da su njihove informacije zaštićene, čak i ako medij padne u pogrešne ruke.”

Executive Secure USB Drive

Slično kao Verbatimov nagrađivani Business Secure USB Drive, novi model Executive Secure USB Drive opremljen je 256-bitnom AES (Advanced Encryption Standard) hardverskom enkripcijom sa integrisanom zaštitom preko lozinke, što osigurava visoku sigurnost podataka na praktičnom i pouzdanom memorijskom pogonu. Executive Secure USB Drive nudi nekoliko sigurnosnih opcija, uključujući zahtev za unos lozinke, algoritam za prikrivanje lozinke kao i softver za unos lozinki koji štiti od krađe brisanjem podataka sa uređaja nakon što se unapred određeni broj puta unese pogrešna lozinka.

SSD diskovi SSD Secure ExpressCard

SSD diskovi zasnovani na flash memoriji sve se češće koriste u prenosnim računarima, serverima i drugim uređajima, nudeći robusno, brzo i energetski štedljivo skladištenje podataka. SSD diskovi u obliku ExpressCard kartica mogu se dodati u ExpressCard slotove modernih prenosnih računara, omogućujući jednostavno proširenje prostora za skladiptenje podataka bez otvaranja kućišta računara. Podržavajući ovaj trend i potrebu za sigurnim prenosnim diskovima, Verbatim predstavlja seriju Secure SSD ExpressCard diskova, koji garantuju sigurnost podataka na njima u slučaju da ih korisnik zagubi.

Eksterni hard diskovi sa enkripcijom

Sve više i više korisnika upotrebljava prienosne tvrde diskove za skladištenje i prienos velike količine privatnih i poslovnih podataka, pri čemu izazov predstavlja mogućnost sigurnog skladištenja istih. Verbatimov 2,5″ eksterni disk sa 128-bitnom hardverskom enkripcijom je rešenje ovog problema pa nudi enkripciju sadržaja cielog diska u realnom vremenu, bez gubitka performansi.

SecureSaveDVD

Mnogi korisnici redovno skladi[te osetljive podatke na optičke diskove – ugovore, nacrte, ličnu korespondenciju, zapise i mnogo drugih stvari. Kao najveći proizvođač optičkih medija na svietu, Verbatim predstavlja SecureSave DVD – DVD disk za snimanje sa 256-bitnom enkripcijom po standardu AES koji nudi način da bez napora snimite i zaštitite vaše podatke.

Leave a Reply