PC računari

Verbatim SecureSave DVD mediji

Verbatimov SecureSave DVD vam omogućava da brzo arhivirate i zaštitite svoje vredne fajlove pomoću vrhunskog 256-bitnog AES šifrovanja. Nije potrebno instalirati nikakav softver, pa se uz pomoć SecureSave DVD-a možete lako pobrinuti da svi vaši fajlovi budu sigurni i bezbedni.

SecureSaveDVD pruža jednostavan način za čuvanje važih ličnih, poverljivih podataka na DVD. Skoro svako na hard disku svog računara ima takve podatke – poreske informacije, poverljivu prepisku, ugovore… Prilikom čuvanaj tih podataka na SecureSaveDVD fajlovi se šifruju pomoću AES256, pa ako se DVD izgubi ili bude ukraden, niko ne može pristupiti podacima koji se nalaze na njemu.

U standardne primene ne spada samo pohranjivanje poverljivih podataka. Druga važna primena je slanje poverljivih podataka poštom – fajlovi se mogu sačuvati na DVD i poslati primaocu, a lozinka mu se odvojeno može uputiti e-poštom.

SecureSaveDVD za sada ne podržava sistem MacintoshOS kompanije Apple, softver koji koristi SecureSaveDVD je kompatibilan samo sa sistemima Windows XP / Vista / 2000. Takođe za rezanje ovakvih diskova nije potreban dodatni softver za rezanje DVD-ova, neophodan softver se već nalazi na proizvodu.

Kako se vide arhivirani fajlove na disku nakon šifrovanja? Kada se ponovo ubaci SecureSaveDVD u uređaj, od korisnika će biti zatražena lozinka. Kada se unese pravilna lozinka, mogu se videti svi direktorijumi i fajlovi u jednostavnom programu za pregled. Zatim možete izabrati fajlove za pregled i kopiranje.

One thought on “Verbatim SecureSave DVD mediji

  1. ja

    A koja je razlika ovog sifrovanja i recimo stavljanja svih dokumenata u rar fajl pod passwordom pre snimanja na obican dvd?
    Ima li ovih dvd-ova kod nas?

Leave a Reply