PC računari

Verbatimov novi Secure ‘n’ Go Small Business Security Pack

Verbatim je predstavio Secure ‘n’ Go Small Business Security Pack koji nudi potpuno i jednostavno rešenje za šifrovanje podataka i ograničavanje pristupa podacima na računaru. Ovo hardversko sigurnosno rešenje pruža visok nivo zaštite za podatke, što ga čini pouzdanim uređajem za sigurno čuvanje informacija za profesionalce i organizacije koje nemaju specijalizovanog IT administratora. Security Pack je dostupan sada, u kapacitetima od 4 GB, 8 GB i 16 GB po preporučenim cenama od 4999 din., 6499 din. i 10999 din.

Verbatimov Small Business Security Pack sastoji se od dva elementa: USB memorije sa 256-bitnim hardverskim šifrovanjem i softvera za ograničavanje pristupa podacima na računaru. 256-bitno AES šifrovanje ugrađeno u hardveru osigurava da su svi podaci sačuvani na USB memoriji 100% sigurni, a ugrađeni softver za ograničavanje pristupa osigurava da se sadržaj sa vašeg računara može kopirati samo na proverene i ovlašćene uređaje. Ovaj način rada štiti kompanije od krađe ili nenamernog curenja podataka kao i drugih pretnji koje predstavljaju neovlašćeni uređaji poput USB memorija, MP3 playera, iPoda ili digitalnih fotoaparata koje korisnici spajaju na kompanijske računare.

256-bitno hardversko šifrovanje

Sigurna USB memorija je praktičan i pouzdan uređaj za sigurno čuvanje podataka koju možete upotrebiti za razne namene, poput bilo koje obične USB memorije. No, zahvaljujući obaveznoj upotrebi lozinke i činjenici da se podacima pristupa preko sigurnosnog kontrolera ugrađenog u memoriju, svi podaci smešteni na njoj su šifrovani, što osigurava potpunu zaštitu od neovlašćenog pristupa.

Softver za ograničavanje pristupa podacima (Endpoint Protection Software)

Softver za ograničavanje pristupa podacima jednostavno se i brzo instalira i intuitivan je za korišćenje. Postavljena ograničenja primoravaju sve korisnike računara da za kopiranje podataka koriste samo sigurne USB uređaje. Administrator može autorizovati sve uređaje kojima je dozvoljen pristup kao i podešavati postavke prema potrebama.

Ostale mogućnosti softvera uključuju:

  • Praćenje pristupa datotekama – Softver beleži koje datoteke su kopirane na uređaj ili sa uređaja, što omogućuava kompanijama da analiziraju ko pristupa kojim podacima.
  • Obaveštenja putem e-maila – Ako korisnik pokuša spojiti neovlašćeni uređaj na računar, administrator može dobiti obaveštenje o tome e-mailom.
  • Mogućnost vanmrežnog rada – Ako je računar (na primer, notebook) isključen sa kompanijske mreže, ograničavanje pristupa podacima nastaviće se, kao što je već konfigurisano. Obaviještenje administratoru se šalju kod sledećeg povezivanja na mrežu.
  • Jednostavan korisnički interfejs dostupan je na više jezika – Na engleskom, nemačkom i francuskom.

Leave a Reply