PC računari

Verbatimovi novi prenosni diskovi za Mac

Verbatim je po prvi puta predstavio eksterni disk dizajniran posebno za korisnike Mac računara: Verbatim Store ‘n’ Go Mac Portable Hard Drive. Elegantan, minimalistički dizajn u crnoj ili sjajnoj beloj boji izvrsno će se uklopiti uz svaki MacBook. Disk je opremljen FW800 i USB 3.0 SuperSpeed interfejsom i formatiran je sistemom datoteka HFS+, a njegova verzija namenjena korisnicima PC-a nudi USB 3.0 SuperSpeed interfejs i sistem datoteka FAT32.

Oba modela dostupna su u prodavnicama sa kapacitetom od 500 GB, po ceni od 11370.00 din za PC verziju i 13300.00 din za MAC verziju. Model kapaciteta 1 TB će biti dostupan od prvog tromesečja 2011.

Obe verzije diska Verbatim Store ‘n’ Go Mac Portable Hard Drive nude kapacitet od 500 GB (već sada) odnosno 1 TB (od prvog tromesečja 2011.). interfejs USB 3.0 SuperSpeed nudi deset puta veću brzinu prenosa podataka od USB 2.0 interfejsa (bazirano na brzini USB magistrale). Verzija namenjena isključivo za Mac nudi jedan priključak FireWire 800 i jedan priključak USB 3.0 Mini-B port. Ovaj disk formatiran je sistemom datoteka HFS+ i u potpunosti je kompatibilan sa Appleovim softverom za backup Time Machine.

Estetski užitak

“Ovaj proizvod nadopunjuje sve aspekte životnog stila u trendu. Dizajniran je posebno za korisnike Maca i svojim izgledom se zaista uklapa uz eleganciju Appleovih računara, što ga čini savršenim izborom za one koji cene i formu i funkcionalnost“, kaže Kai Miroschnik, Business Development Manager za tvrde diskove u kompaniji Verbatim EUMEA.

Softver za štednju energije

Verbatim Store ‘n’ Go Mac Portable Hard Drive opremljen je softverskim alatom GREEN BUTTON koji smanjuje potrošnju energije i produžava očekivani životni vek diska tako što ga automatski stavlja u način rada „sleep“ nakon unapred zadatog vremena ili kada korisnik to zaželi.

Leave a Reply