PC računari

VIDIA Optimus i 3D Vision notebookovi sa procesorima iz nove GeForce 400M serije

NVIDIA je danas predstavila NVIDIA GeForce 400M seriju grafičkih procesora (GPUs) – sastavnog dela za novu generaciju NVIDIA Optimus™ i 3D Vision™ notebookova koji dolaze na tržište od strane vodećih dobavljača kao što su Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung i Toshiba, dok će ostali predstaviti svoje modele uskoro

Nova serija NVIDIA GeForce 400M GPU-a uključuje:

  • Za entuzijaste:  GeForce GTX 470M i GTX 460M.
  • Za uobičajene korisnike: GeForce GT 445M, GT 435M, GT 425M, GT 420M i GT 415M.

Kritična komponenta GeForce 400 serija je podrška za NVIDIA Optimus tehnologiju, koja omogućava izuzetno dugo trajanje baterije automatskim uključivanjem i isključivanjem GPUa, tako da on radi samo po potrebi.  Opisano je od strane korisnika da je ovo jedna od najbitnijih tehnologija u oblasti notebookova koja se pojavila na tržištu proteklih godina.[i]

NVIDIA GeForce 400M serije sadrže prvi notebook processor dizajniran sa NVIDIA Fermi arhitekturom i sagrađen je iz početka za Microsoft DirectX® 11.  Uz ove čipove, notebookovi će zadržati odličan vek trajanja baterije i prikazaće najbolje video iskustvo u visokoj definiciji (HD), poboljšano pretraživanje interneta, besprekoran 3D i odličan gaming. Sa 5X bržim HD video upload-om na Facebooku i 10x boljim perfrmansama u igrama poput ovogodišnjeg hit naslova StarCraft II, GeForce, 400M GPUs predstavlja ultimativno poboljšanje u vašem notebooku.

GeForce 400M serije su takođe dostupne da obezbede stereoskopske 3D slike za gejmere, ljubitelje filmova i foto entuzijaste kada se konfigurišu sa NVIDIA 3D Vision naočarima i 3D ekranom. 3D Vision podržava najbogatiji skup 3D sadržaja uključujući 425 igara, Blu-Ray 3D filmove, fotografije i puštanje videa na internetu.

Notebook modeli uključujući GeForce 400M seriju i NVIDIA 3D Vision naočare će uskoro biti dostupni, uključujući Acer Aspire 5745DG sa GeForce GT425M i Asus G53Jw sa GeForce GTX 460M. Dodatno, uključujući podršku za NVIDIA 3DTV Play™, korisnici mogu da priključe svoj notebook na 3D TV i da uživaju u najnovijim 3D naslovima, uključujući i igranje najnovijih igara.

Samo NVIDIA GeForce GPUovi nude “Graphics Plus” funkcije kao što su:

  • 3D Vision™ podrška, za izuzetno 3D okruženje
  • PhysX™ podrška za bolje igre sa realnijim fizičkim efektima
  • CUDA™ podrška, za GPU računarske aplikacije
  • Verde™ notebook drajvere, za stabilnost sistema i optimalne performanse
  • Podršku za 3DTV Play™ softver, za priključivanje 3D Vision-baziranih notebookova i desktopova na 3D TV.

Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung i Toshiba su danas objavili da će podržati GPU seriju 400, dok će ostali OEM proizvođači objaviti podršku uskoro.

Leave a Reply