PC računari

WD Caviar Green hard disk kapaciteta 3 terabajta

WDje objavio da kompanija isporučuje najveći kapacitet SATA hard diskova na svetu. Kao najnoviji dodatakk svojoj WD Caviar Green seriji SATA hard diskova (foto), novi hard diskovi obezbeđuju do 3 terabajta (TB) smeštajnog kapaciteta na jednom uređaju. WD je industrijski lider u kapacitetima SATA hard diskova pomoću 750 GB-po ploči i AF tehnologije.

WD Caviar Green diskovi su eko-prijateljska rešenja za skladištenje podataka sa WD GreenPower tehnologijom(TM), koja smanjuje potršnju energije tako što obezbeđujei niže radne temeprature uz povećanu pouzdanost i smanjenje akustične buke za tiši rad. WD Caviar Green 2.5 TB i 3 TB hard diskovi su dizajnirani za upotrebu kao sekundarno rešenje za smeštaj i sledeća generacija za PC skladištenja u 64-bit-sistemu.

Uređaji sa kapacitetima preko 2.19 TB trenutno predstavljaju prepreke za PC hardware, firmware i software. Da bi se zadovoljio novi set zahteva kojih korisnici moraju biti svesni da bi se uspešno integrisao veći kapacitet, WD je opremio svoje WD Caviar Green 2.5 i 3 TB hard diskove sa Advanced Host Controller interfejsom (AHCI)-usklađenim Host Bus Adapterom (HBA), koji će omogućiti operativnom sistemu upotrebu poznatog drajvera sa pravilnom podrškom za velike kapacitete. Za više informacija o prevazilaženju 2.19 TB barijere, pogledajte WD informacije na http://products.wdc.com/largecapacitydrives.

“WD ostaje lider u pogledu kapaciteta hard diskova i inovaciji smanjenja potrošnje energije. Sa našim WD Caviar Green diskovima, omogućavamo korisnicima da grade sisteme sa najvećim kapacitetima koji isporučuju optimalan balans sistemskih performansi, puzdanosti i uštede energije ,” rekao je Jim Morris, izvršni potpredsednik i generalni direktor sistema klijenata WD storage grupe. “Korisnici će moći da iskoriste prednosti ovih kapaciteta za sekundarno skladištenje u 32-bitnim sistema koji rade na Microsoft(R) Vista(R) ili Windows(R) 7 platformi.”

Leave a Reply