PC računari

WD hard disk od 1 Tb za notebook računare

Novi 9.5 mm WD Scorpio Blue mobilni disk nudi najveći kapacitet dostupan za prenosive računare. Western Digital, lider na polju desktop, mobilnih i serverskih diskova, najavio je početak isporuke svojih WD Scorpio® Blue™ 9.5 mm, 2.5-inčnih mobilnih diskova sa 1TB kapacitetom.

WD Scorpio Blue mobile hard diskovi su dizajnirani da njihove karakteristike aktivno čuvaju dragocene podatke. WD Scorpio Blue 1 TB mobilni hard disk postiže odličnu snagu i performanse, što ga čini idealnim rešenjem za notebook kompjutere i druge prenosive uređaje koji zahtevaju produženo trajanje baterije, izuzetno miran rad.

WD Scorpio Blue karakteristike

 • Mala potrošnja energije
  Napredne karakteristige Power menadžmenta i algoritmi optimizuju način na koji uređaj traži podatke, što zanačajno umanjuje potršnju energije
 • Tih i hladan
  Za notebook disk, tih rad je krucijalan. WD WhisperDrive™ tehnologija izrodila je jedan od najtiših 2.5-inčnih hard diskova na tržištu.
 • Pouzdan
  WD SecurePark™ “parkira” glave za snimanje diska tokom okretanja gore, dole i kada disk ne radi. Ovo osigurava da glava za snimanje nikada ne dodiruje površinu diska što povećava dugotrajnu pouzdanost .
 • Otporan na udar
  WD ShockGuard™ tehnologija, je sada unapređena na 400Gs što osigurava otpornost površina na udar.
 • Napredan format (AF)
  Tehnologija koju je usvojio WD i drugi proizvođači diskova kako bi se nastavilo sa povećanjem kapaciteta diskova. Novi diskovi koje karakteriše AF su optimizovani za sledeće operativne sisteme:  Windows® 7, Windows Vista™ i Mac OS X Tiger®, Leopard®, Snow Leopard® (PVT modeli samo).
 • Testirani na kompatibilnost
  WD izvodi testove na više stotina sistema i mnoštvu platformi u svojoj  FIT Lab™ i Mobile Compatibility laboratoriji kako bi obezbedio potrebno uverenje kupcima da će diskovi raditi na specifičnim sistemima.

Leave a Reply