PC računari

WD Velociraptor vrhunski hard disk od 1 TB

Sa čak 10.000 obrtaja u minuti, 2.5-inčni, 6 Gb/s SATA  hard disk dobija podsticaj u performansama i kapacitetu za vrhunsko iskustvo smeštaja i čuvanja informacija zahtevnih PC korisnika.

Western Digital je saopštio da sada isporučuje novi WD VelociRaptor® 1 TB hard disk , najnoviji uređaj u nagrađivanoj porodici diskova, disk najvećeg kapaciteta 10,000 RPM na tržištu danas. Dizajniran za visokoperformansne računare, Mac® kompjutere i profesionalne radne stanice koji zahtevaju balans visokih performansi i kapaciteta,  WD VelociRaptor disk  je favorit međue entuzijastima i kreativnim profesionalcima. WD VelociRaptor će biti isporučen i u kapacitetima od 500 GB i 250 GB.

  • Izuzetna brzina – SATA 6 Gb/s interfejs i 64 MB cache optimizuju 10,000 RPM WD VelociRaptor.
  • Veliki kapacitet – WD VelociRaptor SATA hard disk angažuje Advanced Format tehnologiju za dostizanje kapaciteta do 1 TB.
  • Vrhunska pouzdanost – Dizajniran i proizveden po standardima radnih stanica da isporuči vrhunsku pouzdanost  u opterećenom radnom okruženju.
  • Rad bez zagrevanja – Koristi manje energije tokom mirovanja i koristi slično aktivno napajanje kao i prethodne generacije WD VelociRaptor dok nudi veći kapacitet i bolje performanse.
  • Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF™) – Otpimizira rad i performanse kada se diskovi koriste u vibracijama sklonim, multi-drive kućištima.
  • NoTouch™ ramp load tehnologija– Glava za snimanje nikada ne dodiruje disk što osigurava znatno manje habanje glava za snimanje kao i bolju zaštitu diska tokom prenosa.
  • Naklonjen okruženju – Pored toga što je RoHS-kompatibilan, ova generacija WD VelociRaptor diskova je dizajnirana bez halogena.

Leave a Reply