PC računari

Western Digital sa Siliconsystems ulazi na tržište SSD rešenja

Kompanija Western Digital  svetski ilder u proizvodnji hard diskova namenjenih računarskim aplikacijama, objavio je završetak preuzimanja SiliconSystems kompanije (Aliso Viejo, Kalifornija) vodećeg dobavljača solid-state diskova.

Od svog osnivanja 2002. godine, SiliconSystems kompanija prodala je milione SiliconDrive® proizvoda vrhunskih performansi i visoke pouzdanosti namenjene primeni u mrežnim uređajima, industriji, medicini, vojsci i svemirskom programu. SiliconSystems proizvodi uključuju solid-state diskove sa SATA, EIDE, PC Card, USB i CF interfejsom u raznim formatima, poput onih od 2,5 ili 1,8 inča koji imaju i patentirane PowerArmor®, SiSMART®, SolidStor® and SiSecure™ tehnologije namenjene zaštiti podataka i softvera.

WD će preuzimanjem dobiti mogućnost daljeg razvoja svoje infrastrukture, tehničkih i finansijskih sredstava ali i brojne patente kompanije SiliconSystems kao i njihovo intelektualno vlasništvo. Akvizicija je vredna 65 miliona dolara.

“Oduševljeni smo što se WD pridružio SiliconSystems timu ,” izjavio je John Coyne, predsednik i CEO WD kompanije. “Kombinacija će značiti skromno povećanje prihoda i marži zahvaljujući SiliconSystems-ovoj postojećoj poziciji na tržištu solid-state diskova vrednom 400 miliona $. Intelektualno vlasništvo i tehnička stručnost SiliconSystems kompanije značajno će ubrzati razvoj WD SSD rešenja namenjenih prenosnim računarima, preduzetnicima i svim klijentima pružajući im veći izbor kako bi se zadovoljili svi njihovi zahtevi kada je čuvanje podataka u pitanju.”

Leave a Reply