PC računari

Xerox ColorQube 9200 najzeleniji multifunkcionalni uređaj

Danas je prvi put predstavljen novi Xeroxov uređaj serije ColorQube 9200 – prvi A3, multifunkcijski uređaj koji koristi ‘zelenu’ solid ink tehnologiju i reže troškove štampanja u boji do 62 posto u poređenju sa sličnim laserskim uređajima. Osim što je ‘boja’ koja se koristi u štanpi  u potpunosti biorazgradiva, potrošni materijali stvaraju 90 posto manje otpada od sličnih laserskih proizvoda.

Serija ColorQube 9200 sadrži tri modela koji nude opcije štampanja, skeniranje i fotokopiranje u brzinama od 38 do 85 stranica u minuti. Uređaj nije adaptacija postojećih proizvoda nego je iz početka dizajniran da u potpunosti bude prilagođen korisniku.

Od svog predstavljanja u SAD-u i zapadnoj Evropi 2009. godine uređaj je primio tri prestižne nagrade.

• ‘Nagrada za tehničku inovaciju’ od Industry Analysts, Inc., koju dodeljuju za ostvarene napretke u tehnologiji.
• BERTL 2009 ‘Najinovativniji pristup u određivanju cena štampača u boji’ za Hybrid Color naplatu štampanja
Outstanding Achievement Award od Buyers Laboratory Inc. za politiku naplate štampanja, lakoću korišćenja i ekološke prednosti uređaja.

Ekološki printer

ColorQube 9200 je dizajniran tako da ne koristi patrone. Boja, nalik voštanim bojama, dolazi u blokovima koji se jednostavno dodaju u uređaj, nije toksična i stvara 90 posto manje otpada u poređenju sa laserskim uređajima istog kalibra. Istraživanje koje je proverio Rochester (New York) Institute of Technology tvrdi da ColorQube 9200 u svom životnom ciklusu koristi devet posto manje energije i stvara 10 posto manje štetnih gasova u poređenju sa sličnim laserskim uređajem. Novi model takođe je u skladu sa 2009 ENERsGY STAR® zahtevima Američke Agencije za Zaštitu životne okoline.

Inovativan način naplate

Napredna tehnologija ColorQube 9200 serije koja omogućuje kontrolu nad 880 mlaznica za tintu takođe omogućuje hibridni način naplate štampanja koji značajno režu troškove štampe po broju odštampanih stranica. Tj. korisniku se isključivo naplaćuje količina boje koju je koristio.

Spot color – kancelarijski dokument ispisan sa minimalnom količinom boje (poput logoipa ili manjeg grafičkog elementa) košta slično kao i mono ispis.
• Dokument sa srednjom pokrivenosti bojom, poput Internet stranice ili brošure, stajaće manje od polovine onoga koliko bi to koštalo za štampu u laserskoj tehnologiji.
• Štampanje stranice sa puno boja, kao što je letak, košta slično kao i štampa na produkcijskoj laserskoj tehnologiji.

Jednostavan za korišćenje

ColorQube 9200 jednostavan je za korišćenje i održavanje. Veliki ekran u boji osetljiv na dodir jasno prikazuje osnovne osobine kao što su kopiranje i skeniranje, te nudi instrukcijski video koji pomaže korisnicima prilikom dodavanja papira i pruža pomoć u rešavanju problema.

Mnogi delovi ColorQube-a su dizajnirani da bi izdržali celi životni vek uređaja. Uređaji imaju samo jedan korisnički zamenjiv deo – odeljak za čišćenje – koji po pravilu zahteva promenu samo jednom ili dvaput godišnje. Sold ink ‘sapunčići’ takođe su jednostavni za korišćenje. U jednom punjenju moguće je napuniti uređaj da bude sposoban da odštampa čak 55.500 stranica pre ponovnog punjenja, a uređaj se može puniti za vreme štampanja bez zastajanja.

Leave a Reply