PC računari

Xerox i dalje lider u pružanju usluga upravljanja štampanjem

Quocirca evropski izveštaj o usluzi upravljana štampanjem za 2009 imenuje Xerox svetskim liderom u pružanju ove usluge

Xerox je 2009 godinu zatvorio kao najjača korporacija na svetu u pružanju usluge upravljanja štampom (MPS). U 2008. i 2009. godini Xerox je uspeo da postaviti više presedana koji su promenili industriju:

  • Lansirane su Xerox Enterprise Print Services (EPS) koje su prva usluga koja obuhvata celu strukturu štampanja klijenta i omogućava iste pogodnosti i uštede u štampanju zaposlenima kompanije bez obzira da li oni rade u kancelariji ili od kuće.
  • Xerox Print Services je uslugu upravljanja štampom ponudio manjim i srednjim firmama kroz mrežu Xerox partnera. Xerox partneri sada poseduju alate (softverski i hardversku podršku) da nude brandiranu uslugu upravljanja štampom pod svojim imenom.
  • Xerox je postao jedini pružatelj usluge koji uspešno nadgleda rad 1,5 miliona uređaja drugih proizvođača koje obuhvata svojom uslugom, a to omogućava Xeroxovim klijentima poput The Dow Chemical Company, EMC i Reutersa da profitiraju od saradnje s jednim pružateljem usluge koji vodi računa o svim njihovim potrebama za štampanjem.

Po analizama Gartnera tržište usluga upravljanja štampanjem u 2008 raslo je dvocifreno a Xerox je vodio tržište potpisujući ugovore sa Ingersoll Rand, Procter & Gamble i Carillion korporacijama, a analiza iz Gartnera “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide” iz prošle godine pokazuje da je Xerox u 2008. godini dominirao industrijom sa tržišnim udelom od 40 posto prihoda. Gartner je u istom izveštaju pozicionirao Xerox u Leaders Quadrant, a i poslednji Quocirca evropski izveštaj za 2009. godinu imenuje Xerox svetskim liderom u pružanju usluge.

Dodatne kompanije koje su stvorile uštede korišćenjem Xeroxove usluge su:

KeyCorp: Koristeći analizu potreba baziranu na Xerox Lean Six Sigma procesu kompanija će uštedeti više od USD 6 miliona za vreme svog ugovora sa Xeroxom.
QinetiQ: Britanska kompanija koja pruža sigurnosne usluge je smanjila svoju potrošnju energije i emisiju štetnih gasova za 44 % koristeći Xeroxove usluge.
Sun Microsystems: je širom svete smanjio potrošnju vezanu za štampanje za 25 posto a uz to smanjio potrošnju energije i količinu otpada vezanog za štampanje dokumenata.

Leave a Reply