PC računari

Xerox najavio Xerox Print Services

Korporacija Xerox juče je najavila novu uslugu Xerox Print Services , koja će kroz mrežu Xerox partnera i manjim kompanijama omogućiti uslugu upravljanja štampom. Do sada je usluga upravljanja štampombila dostupna u svetu kroz sam Xerox i to isključivo velikim korporacijama poput P&G-ja, sa kojim je Xerox u februaru potpisao ugovor o upravljanju štampom na globalnom nivou vredan 200 miliona dolara.

“Baš kao i velike korporacije, firme manje i srednje veličine pokušavaju da nađu načine za rezanja troškova – mi smo ti koji snabdevamo naše prodajne partnere tehnologijom i znanjem koje to omogućava”, izjavio je Staphen Cronin, predsednik Xerox Global Services. “Kako bismo pomogli našim klijentima da bolje upravljaju štampom pristupili smo im ne diskriminišući među robnim markama, kako bismo im mogli dostaviti što bolju vrednost. Bez obzira na tip ili marke uređaja koji koristite, Xerox Print Services vam može pomoći da srežete troškove, smanjite IT podršku i povećate produktivnost u uredu”.

Usluga upravljanja štampom za manje i srednje kompanije kroz partnere je već dostupna u  zapadnoj Evropi, a u ostatku sveta, uključujući Severnu Ameriku, usluga će biti dostupna tek u trećem kvartalu. Michael Orasin, menadžer istraživanja u Hardcopy Document Software & Services pri IDC-ju, veruje da će Xeroxova ponuda manjim i srednjim firmama stvoriti veći interes za tu vrstu usluge, a IDC analitičari previđaju da će svetsko tržište usluga upravljanja štampanjem u 2011. godini u svetu biti vredno 21,2 milijarde dolara.

Leave a Reply