Hardware

Peta generacija Intel Core “Cherry Trail” počinje sa isporukom

Intel je predstavio  5. generaciju Intel® Core™ procesorske porodice. Napravljena naprednim 14nm procesom izrade, peta generacija Intel Core procesora isporučuje vrhunske performanse, neverovatan prikaz i omogućuje unapređeno trajanje baterije, kako  bi se računarsko iskustvo izdiglo na novi nivo.

Performanse nude osnovu za prirodnije i interaktivnije iskustvo sa Intel® RealSense™ tehnologijom, Intel® Wireless Display (Intel® WiDi) opcijom i glasovnom podrškom.

“Broadwell” mikroarhitektura postavlja visoka očekivana; prelazak na nju bi trebala da bude najbrža tranzicija tehnologije u istoriji kompanije  kako bi se korisnicima ponudio širok izbor dostupnih uređaja. Peta generacije Intel Core procesora je namenski napravljena za potrebe naredne generacije uređaja, nudeći tanki dizajn, malu težinu i još veću efikasnost za tradicionalne notebook računare,  2 u 1 uređaje, Ultrabook, Chromebook  računare, AiO PC ili mini PC računare.

Intel je započeo i sa isporukom naredne generacije 14nm procesora za tablete čija je oznaka “Cherry Trail”. Novi system na čipu će omogućiti novo korisničko iskustvo kao što je Intel® RealSense™ tehnologija, bežično povezivanje bez lozinki i opcije Intel® Context Aware™ tehnologije. Novi proizvodi zasnovani na “Cherry Trail” tehnologiji biće predstavljani tokom prve polovine 2015. Godine.

Leave a Reply