Hardware

Philips LCD 190CW8FB

Nova serija 190CW Philips monitora širokog formata donosi moderan dizajn sa zaobljenim uglovima u sjajnom i mat crnom finišu! Novitet kod dizajna su tasteri sa pozadinskim osvetljenjem i ikonicama za olakšanu navigaciju i brzo podešavanje. Pored atraktivnog dizajna prednje strane, detaljno je dizajnirana i od kvalitetnih materijala izrađena poleđina monitora.

Philips je kod ovog modela primenio Smart funkcije: SmartImage (automatsko podešavanje), SmartContrast (dinamički kontrast), SmartResponse (2 ms), SmartControl II (ekranski meniji) i Smart Accessory (personalizacija dodacima), kao i PerfecTune čarobnjak za fino podešavanje. Osim toga implementirao je USB konekciju za direktno priključivanje USB periferija na monitor (tipa USB Flash memorija, USB hard disk itd.).

Tehnički aspekt je takođe unapređen uvođenjem brzine odziva od 2 ms (Gray-to-Gray), odnonsno 5 ms za tipični scenario, zatim dinamičkog kontrasta od 3500:1, a ugao posmatranja nije žrtvovan i iznosi 160 stepeni po vertikali i po horizontali!
SmartImage je tehnologija kompanije Philips koja analizira sliku koja se prikazuje na ekranu, te prema odabranom scenariju dinamički unapređuje kontrast, zasićenje boja i oštrinu statičnih slika i videa. Sve to funkcioniše u realnom vremenu i aktivira se pritiskom na jedno dugme.

SmartResponse je ekskluzivna Philipsova tehnologija koja prilagođava brzinu odziva piksela različitim primenama, dajući tako kraće vreme odziva za igre i video, a bolju zasićenost i dinamički opseg boja za gledanje fotografija i statičnih slika.
SmartAccessory je oznaka za Philipsovu kompatibilnost sa različitim dodacima koji se mogu prikačiti na monitor. Širina okvira ekrana, dubina ruba i ravne ivice pogoduju lakšem montiranju dodataka kao što su Web kamerice, odnosno zvučnici i dr. Uz monitor se isporučuju dve univerzalne kopče, a na njih se mogu postaviti nosač za olovku i slušalice, kao i zglobni nosač mobilnog telefona, odnosno MP3 plejera. Ovi dodaci su izrađeni od kvalitetne tonirane akrilne platike.

Philips 190CW8FB donosi odličnu vrednost za uloženi novac, a pri tome zadovoljava i striktni ergonomski standard TCO06 (modeli sa srebrnim okvirom ekrana to ne mogu dobiti), kao i ekološki standard Energy Star. Monitor koristi standardni VGA interfejs i isporučuje sa VGA i USB kablovima, a više informacija o ovoj jedinstvenoj ponudi možete pronaći na sajtu Direct Linka.

Leave a Reply