Hardware

Ploča sa vodenim hlađenjem

U želji da sa svojim najvernijm korisnicima proslavi 18 godina postojanja, kompanija ASUS, predstavila je treću generaciju Black Pearl specijalne edicije matičnih ploča, ovaj put u vidu modela P5K Premium. Nova matična ploča This podržava procesore Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Quad /Core™2 Duo, a pored toga, poseduje brojne mogućnosti koje olakšavaju dodatno ubrzavanje rada i odlikuje se posebnim dizajnom koji garantuje kompatibilnost sa velikim brojem sistema vodenog hlađenja. P5K Premium izvorno podržava memorijski standard DDR2 1066 a dodatnim ubrzavanjem može se dostići memorijski protok koji bi odgovarao standardu DDR2 1400. Pored toga, ovaj sistem poseduje i sistem aktivnog hlađenja svih kritičnih elemena ploče, a tu je i 8-kanalni HD Audio kontroler, u kombinaciji sa sistemom AI Audio 2 i brojnim inovativnim alatkama.

Brojne opcije za dodatno ubrzavanje

Matična ploča P5K Premium posebno je dizajnirana tako da u kombinaciji sa sistemima vodenog hlađenja obezbedi povećanje performansi od čak 100%; uz čak neverovatnih 40ºC nižu temperaturu u odnosu na druge rashladne sisteme. Ova matična ploča poseduje izvornu podršku za memorijski standard DDR2 1066 i uz ekskluzivnu tehnologiju koju je razvila kompanija ASUS, Super Memspeed, brzina memorije može se povećati za čak 75%, što bi odgovaralo standardu DDR2 1400MHz.

AI Audio 2

Matična ploča P5K Premium može se pohvaliti opcijom AI Audio 2 koja donosi tehnolgiju Sonic Focus. Specijalno kreirana za rad u Windows Vista okruženju, ova tehnologija korisnicima omogućava da uživaju u kristalno čistom zvuku. Tehnologija Sonic Focus u stanju je da kompezuje gubitak čistoće i kvaliteta zvuka, koji se pojavljuje pri kompresovanju audio sadržaja, bilo da je u pitanju reprodukcija muzike, filmova ili igranje igara. Pored toga, ova tehnologija vrši ekspanziju audio signala iz stereo u višekanalni režim. Na ovaj način stvara se realistična surround zvučna slika, bilo da je u pitanju reprodukcija multimedijalnih sadržaja ili igranje igara. Još jedna opcija tehnologije Sonic Focus nosi naziv Virtualized surround sound (konvertovanje 6 ili 8 kanalnog signala u Stereo signal) – što korisnicima koji poseduju stereo zvučne sisteme omogućava da uživaju u jasnoj reprodukciji glasa pri gledanju filmova, bilo da se reprodukcija vrši preko zvučnika ili slušalica.

Ekskluzivne inovativne opcije

Matična ploča P5K Premium opremljena je i mnogim drugim specifičnim opcijama kao što su AI Gear 2, koja obezbeđuje smanjuje utrošak energije procesora za čak 50%, ASUS WiFi-AP Solo za jednostavno postavljanje kućne bežične mreže; kao i pasivan rashladni sistem koji štiti osmo-fazn naponsku jedinicu, Stack Cool 2 i sistem hlađenja sa rashladnim cevima koji garantuje nižu radnu temperaturu sistema. Pored svega toga, treba pomenuti i AI Slot Detector – koji olkašava samu montažu sistema.

Leave a Reply