Hardware

Poboljšana Dell PowerEdge VRTX platforma

Dell PowerEdge VRTX, prvo integrisano informatičko rešenje, specijalno dizajnirano za kancelarijsko okruženje manjih preduzeća i predstavništva velikih kompanija, zabeležilo je izuzetne rezultate od trenutka svog predstavljanja. Ovo revolucionarno rešenje pojednostavljuje rad u poslovnom okruženju, a kompanija Dell je predstavila i poboljšanu PowerEdge VRTX platformu kako bi omogućila nove mogućnosti pri dodatnom opterećenju.

Kompanije iz sfera zdravstva, automobilizma, maloprodaje, finansija, obrazovanja i drugih, koriste ovo integrisano rešenje na neuobičajene načine, koji im pomažu da razviju svoje informatičko okruženje i ubrzaju vreme pružanja odgovora na različite zahteve klijenata. Od predstavljanja PowerEdge VRTX rešenja, distributeri širom sveta su ostvarili prodaju približno 7000 jedinica i sproveli veliki broj tehničkih kurseva radi usavršavanja znanja i pružanja pomoći kupcima u poboljšavanju IT efikasnosti i pojednostavljivanju infrastrukture.

dell6886.vrtx

Prema istraživanju kompanija Dell i Intel, sprovedenom u prvoj polovini 2013. godine, na tržištu je prisutan trend da mala preduzeća očekuju rast poslovanja, kao i njihovi predstavnici upravo informacionu tehnologiju smatraju ključnom za budući razvoj. Međutim, istraživanje je takođe pokazalo kako veliki broj kompanija koristi rešenja koja nisu dovoljno fleksibilna i prilagodljiva. Sa druge strane, Dell PowerEdge VRTX rešenje je opisano kao „jedan od najinovativnijih serverskih dizajna godine” kada je dobio InfoWorld U.S.A.’s 2014 Technology nagradu i imenovan je za „uređaj koji duplira zabavu”, kada je bio nagrađen kao jedan od CRN proizvoda u 2013. godini. Među nagradama koje je ovaj uređaj dobije su i IT Pro Inovation priznanje (Ujedinjeno Kraljevstvo), Interop Best of Show Award-Special Prize (Japan) i 20 dodatnih nagrada i veoma pozitivnih komentara iz celog sveta.

Cadac Group, sa sedištem u Herlenu, Holandiji, čije su specijalnosti u unapređivanju informatičkih rešenja da stvore, upravljaju i dele digitalne informacije o dizajnu, tražio je visoko skalabilno i integrisano rešenje, koje omogućilo njegovom IT timu da doda performanse po nižoj ceni i pomogne svom kupcu da upravljanja svojim sposobnostima. „Lepota Dell PowerEdge VRTX platforme je u tome što smo napravili kompletno rešenje za naš remote sajt, uključujući servere, skladištenje, umrežavanje i cabling”, rekao je Paul Smits, direktor tehničkog odeljenja kompanije Cadac Group.

Ruegenwalder Muehle, sa sedištem u Nemačkoj, vodeći je proizvođač porodične hrane, specijalizovan za proizvodnju šunke i kobasice. Ruegenwalder je želeo da modernizuje i premesti svoj postojeći centar podataka da bi povećao računarsku moć i kapacitet skladištenja, kao i da poveća svoje delovanje na internetu. Zbog toga oni su se odlučili za Dell VRTX rešenje u kombinaciji sa Dell PowerEdge serverima. „Naša kompanija je osnažila integrisani dizajn i visoko-kvalitetne odlike Dell PowerEdge VRTX sistema od oktobra 2013. godine zbog efikasnosti servera i virtualizacije skladišta”, izjavio je Andreas Unzner, direktor IT odeljenja kompanije Ruegenwalder.

Nova poboljšanja u okviru PowerEdge VRTX rešenja uključuju:

  • Novi nivo zaštite podataka: za korisnike koji zahtevaju najviši mogući nivo dostupnosti, Dell sada nudi PowerEdge Raid Controller (PERC).
  • Veći izbor server čvorova: PowerEdge VRTX sada nudi dodatne server čvorove uključujući 4-socket tačke. PowerEdge M820 omogućava bržu obradu opterećenja kao što su velike, back-end baze podataka, biznis inteligencija, miniranje podataka, resursno planiranje firmi (ERP), snabdevanje lančanog upravljanja (SCM) i aplikacije upravljanja odnosa sa kupcima (CRM).
  • Poboljšani sistem upravljanja: Sa obzirom na to da imaju isti dizajn, Chassis Management Controller (CMC) obezbeđuje korisnicima sa sličnim alatkama za sistemsko upravljanje lokalnim ili daljinskim VRTX sistemima, isto kao što CMC radi u data centru, zajedno sa poboljšanjima u podešavanjima i održavanjem servera i konfiguracije postolja.
  • Veća podrška za virtuelne desktop računare: Dell PowerEdge VRTX sada omogućava VDI u kancelarijama na daljinu i u predstavništvima kompanija tako što obezbeđuje podršku za opcione  jedinice za glavnu namenu, koje se bave grafičkom obradom (GPGPU).

Leave a Reply