Hardware

Pojavljivanje Stevea Jobsa na prezentaciji iPada 2 povećalo cene akcija Applea

Neočekivano pojavljivanje legendarnog direktora korporacije Apple Stevea Jobsa na predstavljanju novog iPada 2 u San Franciscu bilo prvo u javnosti od jeanuara kad je ponovno otišao na bolovanje.

Jobsu je presađena jetra u pokušaju izliječenja raka pankreasa, međutim, na samoj prezentaciji bio je u dobroj formi. Steve Jobs svojevrsni je Thomas Edison našeg vremena koji se pojavljuje u javnosti samo onda kad sa javnošću želi da podeli neku posebnu stvar iz svoje radionice čarolija.

Nakon odlaska na bolovanje i tmurnih glasina koje su usledile, ovakvo istupanje u javnosti Stevea Jobsa svakako će ceniti vlasnici akcija kompanije Apple čija se vrednost u tren oka popela za tri dolara po akciji. Inače, Apple je prodao neverovatnih 15 miliona iPada za samo devet meseci čime je potukao sve dosadašnje rekorde drugih popularnih Apppleovih proizvoda kao što su iPod i iPhone. Novi iPad 2 – kako to obično biva sa novim proizvodima u svetu visoke tehnologije – lakši je, brži i tanji, a u američkim i kanadskim prodavnicama pojaviće se sledećeg petka. (Voa-HR)

Leave a Reply