Hardware

Polarna Intel ekspedicija na Antarktik će pokušati da postavi svetski rekord – počinje danas

-Polarni istraživači Ben Sonders i Tarka Lerpinier danas kreću na ekspediciju iz Scott’s Huta na Antarktiku do Južnog pola i nazad, tokom koje će imati podršku najsavremenije tehnologije kompanije Intel.

Sa 1.800 milja, ovo će biti najduže polarno putovanje u istoriji i prvo finalizovanje legendarne, ali neslavno završene, Terra Nova ekspedicije kapetana Skota koja je trajala od 1910. do 1912. godine.

Ben intel

Ben će svoj napredak na putovanju podeliti sa milionima gledalaca širom sveta preko Ultrabook™ računara, zasnovanog na četvrtoj generaciji Intel® Core™ procesora, sa kojim će moći da napravi fotografije i da postavi video snimke na internet (http://www.intel.co.uk/content/www/uk/en/yourworld/ben-saunders.html). Ben je poneo Sony VAIO® Pro Ultrabook™ i Panasonic Toughbook AX2 2u1 u najveću divljinu i tako započeo prvu svetsku istraživačku ekspediciju računarskih tehnologija.

Sajmon Lambden, viši inženjer u kompaniji Intel, izjavio je: „Ben i Tarka su opremljeni najnovijom tehnologijom zasnovanom na četvrtoj generaciji Intel® Core™ procesora, koja im omogućava da podele jedinstvene detalje svog putovanja. Intel  je testirao tehnologiju već šest meseci kako bi bili sigurni da će Ultrabook podneti sve vremenske neprilike i da će biti na raspolaganju istraživačima tokom celog puta.“

Ben_2a

Ovaj dvojac će dnevno ažurirati svoj blog www.scottexpedition.com/blog, na kojem će podeliti fotografije i video snimke. Takođe će sve postavljati i na kanalima društvenih mreža:

Falkon Skot, praunuk kapetana Roberta Falkona Skota i Robert Svon OBE (prvi čovek koji je bio i na Južnom i na Severnom polu, kao i osnivač ekpedicije 2014. godine) su pokrovitelji ove ekspedicije.

Ukoliko želite da budete deo ove ekspedicije i deo istorije, možete sponzorisati jednu milju ekspedicije preko http://scottexpedition.com/partners/sponsor-a-mile.

Leave a Reply