Gadgets · Hardware

Ponuda ASUS-a na CES-u

Kompanija ASUS, vodeći proizvođač računarske opreme i notebook računara, danas je predstavila izuzetno proširenu paletu proizvoda tokom ovogodišnje manifestacije CES. Centralnu poziciju među novim proizvodima zauzima novi mini stoni računar Nova P22 koji se odlikuje izuzetno tihim radom, (25dB) i podrškom za standarde za bežično povezivanje kao što su 802.11n i Bluetooth.

Novi član izuzetno uspešne i bogate familije LCD monitora je i novi model MK241H koji se odlikuje dijagonalom od 24”. Ovaj model poseduje kompletnu podršku za HDMI i to do rezolucije od 1920×1200, što MK241H čini idealnim za reprodukciju video materijala visoke definicije. Što se tiče onih koji su u stalnom pokretu, kompanija ASUS predstavila je kompletan portfolio uređaja za satelitsku navigaciju među kojima se posebno ističe novi model R700. Pored toga što predstavlja jedan od najtanjih uređaja u svojoj klasi, ovaj model odlikuje se i 3D prikazom mapa i ruta kojima se krećete.

Štand kompanije ASUS nalazi se na lokaciji Las Vegas Convention Center, South Hall 4, #35162.

ASUS Nova P22: Moćni, prenosni mini-stoni računar zasnovan na dvojezgranom procesoru

Iako se odlikuje izuzetno malim dimenzijama, ASUS Nova P22 nikako ne zaostaje kada su performanse u pitanju. Namenjen pre svega korisnicima koji žele moćan i tih sistem, Nova je spakovan u izuzetno malo kućište zapremine 3 litra a opremljen izuzetno moćnim procesorom Intel Core 2 koji je hlađen aktivno i pasivno upotrebom disipacionih modula, rashladnih cevi i ventilatora. Zahvaljujući podršci za najnoviji bežični standard 802.11n, koji omogućava protok od čak 300 Mb/s, korisnici imaju mogućnost da preuzmu kompletan film u HD rezoluciji, trajanja od 30 minuta za svega 44 sekunde! Kako bi ceo sistem bio zaokružen, ovaj računar poseduje i ugrađene zvučnike koji vrše izuzetno kvalitetnu audio reprodukciju. Kada su u pitanju korisnici koji žele da koriste Nova računar kao osnovu za svoj kućni bioskop, tu je i konektor za 5.1 sistem zvučnika kao i podrška za tehnologiju Dolby® Digital Live i DTS®. Pored toga, ovaj računar se izuzetno lako uklapa u bilo koje okruženje, s obzirom da poseduje mogućnost vertikalne i horizontalne montaže, optičkog uređaja bez tacne i izuzetno elegantnog eksterijera.

MK241 24” LCD Monitor

U želju da tržištu predstavi najzaokruženiji LCD monitor dijagonale od 24” kod najnovijeg modela MK241H implementirana je HDMI podrška za reprodukciju HD vide sadržaja, ugrađena je web kamera kao i mikrofon i zvučnici. Ekskluzivna tehnologija kompanije ASUS, Color-Rich doprinosi kvalitetu prikaza slike povećanjem intenziteta boja za čak 30%.

R700 lični navigacioni uređaj (PND) donosi GPS, izveštaje o stanju u saobraćaju u realnom vremenu, kao i mogućnost reprodukcije multimedijalnih sadržaja

Legendarna posvećenost kompanije ASUS industrijskom dizajnu može se primetiti i kod najnovijeg navigacionog uređaja koji nosi oznaku R700. U pitanju je prvi koji poseduje 3D grafički prikaz za navigaciju kroz rute kojima se krećete. Kućište debljine svega 1.3cm poseduje ekran osetljiv na dodir, dijagonale od 4.3”. Pored toga, R700 poseduje mogućnost verbalizacije svih dolazećih poruka o stanju na putevima, mogućnost vršenja telefonskih poziva preko Bluetooth konekcije, reprodukciju muzičkih sadržaja u MP3 formatu kao i videos materijala ili fotografija. Pored toga R700 opremljen je i senzorom za spoljašnje osvetljenje koji usklađuje pozadinsko osvetljenje ekrana prema potrebama.

Leave a Reply