intel
Hardware

Premijer pozvao Intel u Srbiju

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je tokom posete kompaniji “Intel” u San Francisku da bi ulaganja i prisustvo te kompanije u Srbiji značajno doprineli otvaranju velikog broja novih radnih mesta i razvoju IT kompanija i naučno-istraživačkih kapaciteta.

Dačić, koji boravi u poseti SAD, rekao je nakon razgovora sa rukovodstvom “Intela”, da Srbija zajedno sa Evropskom unijom gradi Nano centar, pri čemu je izrazio uverenje da naša zemlja u narednom periodu može postati lider u oblasti informacionih tehnologija u regionu.

intel

On je podsetio na to da “Intel” u Srbiji ima svoj razvojni centar, kao i svoje predstavništvo sa približno 30 zaposlenih i dodao da je ideja da Srbija sa tom kompanijom u narednom periodu uradi nekoliko zajedničkih projekata.

Predsednik Vlade Srbije je naveo da je zato uputio poziv generalnom direktoru ”Intela” da u septembru sa svojim saradnicima dođe u Srbiju.

Dačić je istakao da ta američka kompanija, koja je praktično nosilac tehnološke revolucije i bez koje nijedna kompanija u ovoj oblasti ne bi mogla da funkcioniše, ima veoma dobar projekat koji se odnosi na podizanje obrazovnog nivoa mladih ljudi.

Mi smo veoma zainteresovani da damo podsticaje za investicije ”Intela” u Srbiji, odnosno za otvaranje proizvodnih pogona i to su teme o kojima ćemo razgovarati u narednom periodu, rekao je Dačić.

Predsednik Vlade je naglasio da je rukovodstvo ”Intela” pohvalilo kvalitet inženjera i naučnih radnika u Srbiji i dodao da se mnoga softverska rešenja za mobilne telefone trenutno kreiraju u našoj zemlji.

Prema njegovim rečima, ”Intel” nudi mogućnost da na osnovu njihovih rešenja naše lokalne kompanije proizvode mobilne telefone koji bi bili prodavani u regionu.

Leave a Reply