Hardware · PC računari

Prenosivi računar i eksterna grafika: dinamički duo Fujitsu Siemens Computers-a

Prenosivi računar AMILO Sa 3650 i „Grafik buster” (GraphicBooster) otvaraju potpuno novi svet grafike i mobilnosti

Prenosivi računar AMILO Sa 3650 sa pojačanim grafičkim performansama do 470% je pravi izbor za svakoga ko zahteva snažnu grafiku a ne želi da izgubi na mobilnosti. Izuzetno pojačanje grafike se postiže jednim od prvih rešenja eksternih grafičkih sistema na svetu – Fujitsu Siemens Computers AMILO „Grafik buster” (GraphicBooster) – zahvaljujući kome je ovaj moćni duo ujedno kompaktan i moderan. Grafička senzacija dimenzija 18x13x3.35 cm i mase 0,5 kilograma svoje performanse duguje grafičkoj karti ATI Mobility Radeon HD 3870 sa 512 MB namenske grafičke memorije.

Trodimenzionalne igrice, obrada videa i fotografija visoke definicije (HD) su tako prava dečija igra za AMILO Notebook Sa 3650, na koji je sada moguće povezati do tri monitora. GraphicBooster ima izlaze tipa DVI-I i HDMI, dok računar AMILO Sa 3650 poseduje samo DVI-I izlaz. Bežična tastatura i miš mogu da se koriste preko dva USB 2.0 ulaza u malom a snažnom paketu. AMILO Sa 3650 i AMILO GraphicBooster biće dostupni u specijalizovanim maloprodajama od decembra 2008.

„Želimo da ponudimo svojim klijentima vrhunsku tehnologiju ne tehnologije radi, već zarad dodate vrednosti”, objašnjava Hartmut Vurlejn (Hartmut Woerrlein), direktor programa prenosivih računara za kućne korisnike Fujitsu Siemens Computers-a. „Razvojem GraphicBooster-a sa svojim partnerom AMD izlazimo u susret potrebama naših klijenata za fleksibilnošću i izuzetnim performansama: mali i svestran sa visokim performansama.”

AMILO prenosivi računar oznake Sa 3650 se ističe i bez svog partnera. Kao dodatak vrhunskoj procesorskoj tehnologiji AMD-a i glavnoj memoriji do 4 GB, ova kompaktna mašina takođe nudi integrisane načine bežičnog umrežavanje u vidu „draft-n” WLAN i Bluetooth 2.0 tehnologije i, zahvaljujući ATI Radeon HD 3200 integrisanoj grafici, trajanje baterije do 4,5 sata. Ekran dijagonale 13,3 inča (33,78cm) i težina od samo 2,4 kilograma AMILO Notebook Sa 3650 omogućava vam da ponovo otkrijete mobilnost. Karakteristike, poput SATA SuperMulti-Format DVD rezača i Double Layer podrška, tastatura otporna na prosutu tečnost kao i mnogobrojni interfejsi, npr. DVI-I, eSATA, USB 2.0, i 15-u-1 čitači kartica, AMILO Notebook Sa 3650 čine privlačnim svakome ko želi vrhunski dizajn u spoju sa vrhunskom tehnologijom. Zgodan i lagan, ovaj model i AMILO GraphicBooster dolaze u novom dizajnu Fujitsu Siemens Computers-a.

„GraphicBooster je stvarno revolucionarno rešenje koje nudi neverovatnu raznovrsnost i prilagodljivost prenosivim računarima, dozvoljavajući im da se prebacuju sa nivoa zadovoljavanja potreba svakodnevnog računarstva do zahtevnog igranja i to jednostavnim priključkom koji je dovoljno prenosiv da omogući moćne 3D performanse u hodu,” kaže Jan Meknuton (Ian McNaughton), menadžer proizvoda i platforme u kompaniji AMD. „Osnažen ATI Mobility Radeon HD 3870 tehnologijom, GraphicBooster redefiniše suštinu mobilne grafike i omogućava korisnicima da izaberu prenosive računare sa tankim i laganim dizajnom, a ipak uživaju u superiornim performansama tradicionalne desktop igračke platforme, kad god ugrabe priliku, sa izuzetnom mobilnošću i trajanjem baterije. Kombinacija AMILO Notebook Sa 3650 i GraphicBooster je rešenje koje menja industriju.”

Bez obzira da li ste igrač nameren na „žurku na mreži” ili student dizajna kome je za univerzitetske aktivnosti  potreban prenosivi računar ali kod kuće pune grafičke performanse – ovo je optimalno rešenje. Ukupne mase nešto ispod 3 kilograma i nešto veći od ručne torbe a ipak sa punim grafičkim performansama konvencionalnog vrhunskog PC-a, ovaj dinamički duo postaje idealni partner za putovanja za svakoga ko koristi prenosivi računar a ne želi da se odrekne performansi desktop računara.

Za više informacija o GraphicBooster-u pogledajte: www.graphicbooster.com

Za više informacija  o AMILO Notebook Sa 3650 pogledajte: http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_sa_3650.html

Leave a Reply