Hardware

Prestigio lansira novi 14 inčni model notebooka

Prestigio Technologies Ltd. lansirao je novi kompaktan widescreen 14-inčni notebook PC koji se bazira na Intel® Centrino Duo® tehnologiji . Novi proizvod je raspoloživ kod Prestigio partnera širom centralne i istočne Evrope, srednjeg istoka i Afrike.

Notebook Visconte 1445W je moderan i kompaktan 14-inčni widescreen mobilni PC računar na bazi Intel® Core® 2 Duo procesora. Dizajniran je da impresionira i oduševi pružajući superioran osećaj uz pomoć widescreen display-a sa Glare ekranom, robusnih performansi sa najnovijim mobilnim procesorom, kao razsnovrsne komunikacione mogućnosti Ovaj notebuk primarno je usmeren na poslovne korisnike koji zahtevaju izbalansiranu kombinaciju visokog stila, performansi, konektvnosti i mobilnosti.

Notebook Visconte 1445W će vas oduševiti u vašoj težnji da demonstrirate visoki stil. Izuzetno je kompaktan i lagan, a istovremeno pruža visok nivo konfora. Specijalan UV sloj njegovog kućišta obezbeđuje bolji izgled i osećaj a istovremeno štiti površinu od oštećenja.

Visconte 1445W se bazira na Intel® Centrino Duo® tehnologiji (Santa Rosa), napredna generacija mobilnih plartformi zasnovana na uštedi energija i performansama  Intel® Centrino® Duo tehnologije. Notebook ima duži vek trajanja i brže mogućnosti u poređenju sa prethodnim platformama. Obezbeđuje brži Core 2 Duo procesor, podršku verzije 802.1bežične mreže i opcionu Turbo memoriju koja doprinosi standardnom hard uređaju sa  NAND flash-om brži booting. Ova tehnologija je dizajnirana da podrži dve nove karakteristike   Microsoft Vista operativnog sistema: ReadyBoost i ReadyDrive.

Pokreće ga Intel® Core™2 Duo procesora T5450 (1.66GHz) baziran na Intel GM965+ICH8M chipsetu, Prestigio Visconte 1445W je dizajniran to omogući moćne multi tasking performanse uz energetsku efikasnost kako bist emogli da pokrećete zahtevnihe programe bez usporavanja. Notebook platforma je u potpunosti kompatabilna sa najnovijim operativnim sistemom na softverskom tržištu – Windows Vista Premium, i do 4GB  DDR2-667 memorije osigurava da korisnik može uživati u svim raspoloživim Vista prednostima. Prednosti Visconte 1445W će prepoznati ljudi koji rade sa velikim dokumentima, web stranama. Pogodan je i za gledanje  high-definition filmova.

Moćan notebook opremljen je with Intel Graphics Media Accelerator X3000 (DirectX 10 compatible). Zahvaljujući mobilnosti i poboljšanim kontrolama boja koje nudi Intel® Centrino Duo® tehnologija, korisnici mogu uživati u živopisnoj high-definition zabavi u pokretu.

Notebook dolazi sa SATA hard diskom sa kapacitetima koji dostižu 120 GB. Pored toga, PC poseduje i CD/DVD±RW burner. Ovaj optički uređaj zajedno sa high-definition audio  7.1 multi-channel podrškom obezbeđuje zavidno multimedijano iskustvo.

Notebook Prestigio Visconte 1445W  poseduje unapređene komunikacione i konektivne mogućnosti. Nudi tradicionalne načine konekcije na PC i mrežu putem integrisanog 56Kbps V.92 modema i mrežnog adaptera (10/100 Base-T LAN), wireless konekcija upotrebom integrisane Wi-Fi tehnologije (Intel® PRO/Wireless 4965AGN), kao i integrisane 1.3M CCD kamere i Bluetooth klase 2.

Leave a Reply